Feyenoord sluit kampioensjaar af met ruime overwinning

december 2017 • Samenvattingen

Feyenoord heeft het kampioensjaar 2017 afgesloten met een overwinning. De Rotterdammers waren met 5-1 te sterk voor Roda JC.

Binnen vijf minuten had de thuisploeg al een ruime voorsprong. Nicolai Jørgensen schoot na 44 seconden raak, na een fraai hakje van Sam Larsson. Kort daarna nam Jens Toornstra het doel van Hidde Jurjus onder vuur: 2-0.

Feyenoord leek nog lang niet klaar. Tonny Vilhena kopte rakelings naast en ook Jørgensen liet na er 3-0 van te maken. Het was wachten op het derde Rotterdamse doelpunt.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst hield zich echter in en Roda bleef wat makkelijker overeind. Kort na rust kwamen de Limburgers terug in de wedstrijd. Feyenoord-huurling Simon Gustafson kon binnenknikken uit een voorzet van Mario Engels.

Jørgensen herstelde niet veel later de marge van twee weer. De Deen tekende op aangeven van Vilhena voor zijn tweede van de wedstrijd.

Berghuis sloeg in de laatste minuten nog toe met twee intikkers: 5-1.