Logo Voetbalblog
Thy loodst VVV in eigen huis langs Heracles
© Pro Shots

december 2017 • Samenvattingen

VVV-Venlo heeft voor het eerst sinds 12 augustus weer eens gewonnen in eigen huis. De Limburgers wonnen met 3-1 van Heracles Almelo.

In de 17e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Lennart Thy. Torino Hunte vond de spits, die vanaf zestien meter raak schoot. Tien minuut later stond de 1-1 op het scorebord.

Roel Janssen haalde Tim Breukers onderuit en de bal ging op de stip. Reuven Niemeijer faalde niet.

Na rust was het spel nauwelijks beter, maar VVV kwam fel uit de kleedkamer en opnieuw was Thy trefzeker. De Duitser werd diep gestuurd en schoot de bal hard in de korte hoek.

Heracles ging op zoek naar de 2-2, maar creëerde nauwelijks kansen. Een kwartier voor tijd besliste Thy het duel.

Met links vond hij de verre hoek, waardoor hij de eerste VVV’er met een hattrick in de Eredivisie werd sinds Maurice Graef in 1994 tegen FC Utrecht.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl