Logo Voetbalblog
Ajacied verkast naar Willem II
© Pro Shots

januari 2018 • Transfers

Ajacied verkast naar Willem II

Ajax-verdediger Damil Dankerlui vertrekt per direct van zijn huidige club in Amsterdam naar Willem II. De vleugelverdediger had een aflopend contract in Amsterdam en heeft in Tilburg een verbintenis tot de zomer van 2020 getekend.

Artikel verder na advertentie

Dankerlui is blij met zijn overstap: “De kans om het eerste elftal van Ajax te halen was klein voor mij”, zegt hij op de website van zijn nieuwe club. Vandaag ging hij direct naar zijn nieuwe teamgenoten in Portugal.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Bij Willem II ben ik waarschijnlijk een stap dichter bij het spelen van wedstrijden in de eredivisie. Dat is toch hét niveau waarop je als voetballer in Nederland wilt spelen.”

Dankerlui gaat bij zijn nieuwe club spelen met rugnummer 34, het nummer waarmee zijn voormalige teamgenoot Abdelhak Nouri bij Ajax speelde. “Appie is een goede vriend van me. Bij Ajax trainden, aten en lachten we samen. Het was zeer ingrijpend en emotioneel wat er van de zomer met hem gebeurd is. Door dit rugnummer te kiezen, wil ik laten zien dat ik in gedachten bij hem en zijn familie ben.”

Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met Dankerlui: “We volgden Damil al langer en we zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft. Hij is de gewenste versterking waarnaar wij op zoek zijn geweest.”

Logo Voetbalblog