Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 24 98 41 11. Liever mailen? Kan ook.

‘Ronaldo maakt ruzie in Madrid en wil terug naar oude liefde’

Jildert
Door
16-01-2018 om 19:15
Mailen

Cristiano Ronaldo die Real Madrid vaarwel zegt, dat gerucht komt elk jaar wel voorbij. Het bleek altijd een storm in een glas water, want de Gouden Bal-winnaar verlengde zijn contract keer op keer. Geld stinkt immers niet en de aanvaller vierde grote successen met de Koninklijke.

Maar volgens de Spaanse sportkrant AS is het einde nu écht in zicht. Het gaat niet zo lekker met de Portugees dit seizoen: in 19 speelrondes in La Liga trof hij slechts viermaal doel.

Die slechte vorm heeft alles te maken met de gemoedstoestand van Ronnie, weet AS. De aanvaller ligt in de clinch met Real-voorzitter Florentino Pérez, die hem had beloofd zijn contract te verbeteren. Dat is nog altijd niet gebeurd.

Ronaldo verdient momenteel 21 miljoen euro per jaar. Geen reden tot klagen, maar de bestverdienende voetballer is hij daarmee niet. Uit gelekte contracten blijkt zelfs dat zijn grote rivaal Lionel Messi jaarlijks zo’n 100 miljoen(!) euro bijgeschreven krijgt. Ook Neymar boert met 37 miljoen beter.

Maar Ronaldo’s eis om meer te verdienen schoot bij Perez in het verkeerde keelgat. De contractbesprekingen zijn daarom vastgelopen.

Allemaal redenen voor Ronaldo om eens om zich heen te kijken, schrijft AS. Met verschillende ploeggenoten zou hij gesproken hebben over een terugkeer naar Manchester United. Daar was de aanvaller van 2003 tot 2009 actief.

Meer over: , ,