Advocaat debuteert bij Sparta met nipte nederlaag

januari 2018 • Samenvattingen

Dick Advocaat heeft zijn eerste duel als trainer van Sparta Rotterdam verloren. Vitesse won op Het Kasteel nipt: 1-0.

Er gebeurde in de eerste helft niet veel, maar de thuisploeg kreeg de beste kansen. Ilias Alhaft schoot maar net naast. Robert Mühren kreeg de grootste kans. De spits kon alleen af op doelman Remko Pasveer, maar had te veel tijd nodig en werd afgestopt door Guram Kashia.

Na de thee waren de Arnhemmers overtuigender. De ploeg van trainer Henk Fraser werd sterker en kwam na iets meer dan een uur spelen op voorsprong. Mason Mount dook op bij de penaltystip en werkte een voorzet van Milot Rashica binnen.

Sparta kreeg al snel een kans op de gelijkmaker, maar Mühren schoot zijn vrije trap in de handen van Pasveer. Zeventien minuten voor tijd kreeg Vitesse een grote mogelijkheid op de beslissing. Kashia wist een vrije kopkans echter niet te verzilveren.

Via Loris Brogno kwam Sparta enorm dichtbij de 1-1, maar de aanvaller schoot op de lat. De thuisploeg wist Vitesse in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen te brengen, waardoor de gasten met de drie punten op zak terugreizen naar Arnhem.