Logo Voetbalblog
Van Hanegem heeft kanker, maar: “Ben lekker gaan golfen”
© Pro Shots

januari 2018 • Voetbalnieuws

Van Hanegem heeft kanker, maar: “Ben lekker gaan golfen”

Het gaat niet goed met de gezondheid van ‘De Kromme’. Er is prostaatkanker bij Willem van Hanegem geconstateerd. Dat vertelt hij zelf in het Algemeen Dagblad, waar de Feyenoord-legende sinds jaar en dag columnist is.

“Ik laat me elk jaar nakijken en nu vonden ze iets verhoogde waarden in mijn bloed, mogelijk prostaatkanker dus”, zegt Van Hanegem. “‘Laat je voor alle zekerheid maar even onderzoeken’, zei de huisarts. ‘Want we houden je graag nog een tijdje bij ons.'”

Hij vervolgt: “Eerst moest ik een scan in, maar dat deed ik liever niet. Toen hebben ze me op een andere manier onderzocht. De uitslag bleek negatief. ‘Je hebt kanker’, zei de arts.”

Dat was flink schrikken voor de oud-voetballer en zijn familie, maar Van Hanegem weigert bij de pakken neer te zitten. “Na een nachtje slapen vond ik alles wel weer normaal. Toen ben ik lekker gaan golfen.”

Het perspectief voor de Rotterdammer is dan ook goed: “Ik sta natuurlijk niet te juichen nu ik 35 keer bestraald moet worden. Maar de dokter heeft gezegd dat de kans bijna honderd procent is dat het goed komt.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog