?>
Logo Voetbalblog
Feyenoord-doelman vertrekt naar België
© Pro Shots

Voetbalnieuws

Feyenoord-doelman vertrekt naar België

De keuze van Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst om Brad Jones te benoemen tot eerste keeper van de tweede seizoenshelft heeft geleid tot het vertrek van Kenneth Vermeer. Volgens de Telegraaf zal Vermeer nog deze maand een contract bij het Belgische Club Brugge tekenen.

Artikel verder na advertentie

Vermeer kwam in 2014 over van concurrent Ajax, maar werd door blessures geteisterd en verloor zijn plek aan Jones. Ook toen Vermeer weer fit was viel de keuze van de trainer op de Australiër, die vorig seizoen met Feyenoord de landstitel pakte.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Vermeer gaf na de keuze van Van Bronckhorst aan dat hij wilde vertrekken en heeft met Club Brugge nu dus een nieuwe club gevonden. Bij de Belgische club komt de goalie een paar landgenoten tegen. Stefano Denswil (ex-Ajax), Jordy Clasie (ex-Feyenoord) en Ruud Vormer (ook ex-Feyenoord) staan er onder contract.

 

Update 14.00 uur:

Kenneth Vermeer is definitief speler van Club Brugge. De Belgische club huurt de doelman voor de rest van het seizoen en heeft een optie tot koop bedongen.

“Wij begrijpen dat Kenneth op een leeftijd is waarop hij meer uitzicht wil hebben op speeltijd dan bij Feyenoord nu het geval is”, reageert technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord.

“Kenneth heeft na zijn zware blessure keihard gewerkt om terug te keren op zijn oude niveau en heeft zich altijd opgesteld als een op en top professional. We denken ook aan zijn persoonlijke situatie en bieden hem daarom de kans deze stap te maken”, besluit Van Geel.