Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Utrecht en AZ in evenwicht bij debuut De Jong

Door Amber
19-01-2018 om 21:50
Mailen

Jean-Paul de Jong heeft zijn eerste punt als trainer van FC Utrecht binnen. De Domstedelingen speelden vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen AZ Alkmaar.

Al snel in de wedstrijd kreeg Utrecht een grote kans. Sander van de Streek schoot echter rakelings naast na een dribbel van Zakaria Labyad.

Ook Willem Janssen kreeg nog een flinke mogelijkheid. Aan de andere kant was AZ dreigend via Guus Til en Teun Koopmeiners. Vlak voor rust pakte Wout Weghorst een gele kaart, waardoor de spits van de Alkmaarders geschorst is voor de wedstrijd tegen Willem II van volgende week.

Tien minuten na de thee was er echter blijdschap bij de gasten. Utrecht verwerkte een corner niet goed, waarna de bal voor de voeten belandde van Jonas Svensson. De Noor haalde uit: 0-1.

Niet veel later volgde er een nieuwe domper voor Utrecht. Sander van der Streek leek een zware knieblessure op te lopen en moest per brancard het veld verlaten. De thuisploeg joeg echter door op de gelijkmaker en die viel een kwartier voor tijd.

Gyrano Kerk ontsnapte op links en zette de bal voor. Labyad stapte over de voorzet heen, waarop invaller Cyriel Dessers de bal achter doelman Marco Bizot schoot. AZ probeerde nog wel een nieuwe voorsprong te forceren, maar slaagde er net als Utrecht niet in om de winnende goal te maken.

Meer over: , ,