Logo Voetbalblog
Deze 10 grote veranderingen in FIFA 17 gaan je dolblij maken
© Pro Shots

juni 2016 • FIFA-tips

Deze 10 grote veranderingen in FIFA 17 gaan je dolblij maken

Een veelgehoorde FIFA-klacht is dat de populaire game de laatste jaren weinig vernieuwend is, terwijl je er elk jaar wél dikke doekoes voor neertelt. EA Sports heeft geluisterd naar de kritiek en stopt FIFA 17 boordevol grote veranderingen en gloednieuwe opties!

10. Nóg realistischer

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

FIFA 17 is volledig opnieuw opgebouwd met een andere engine. Die nieuwe power levert uiteraard fantastische stadionbeelden en levensechte spelers op, maar ook veel veranderingen in de gameplay: fysieke vernieuwingen, slimmere spelers en belangrijke aanpassingen in de standaardsituaties. Daarover later meer.

9. Echte coaches

Dit is de opmerkelijke nieuwe trailer van FIFA 17

© YouTube

Met José Mourinho als vlaggenschip introduceert EA in FIFA 17 echte coaches langs de lijn. Verwacht geen Ron Jans of Jurgen Streppel: vooralsnog worden alleen de trainers uit de Premier League in het spel gestopt. Als we bovenstaande beeltenis van José Mourinho er op bezien, kunnen de gezichtsanimaties van de oefenmeesters nog wel wat werk gebruiken.

8. Schouderduwen

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

FIFA kent al jaren ruwweg drie mogelijkheden om de bal af te pakken: met een staande tackle, een sliding of door je tegenstander met brute kracht van de bal te zetten. FIFA 17 introduceert een schouderduw, die je uitdeelt als je met L2 ingedrukt tegen een speler aanloopt. Die optie is ook aanvallend te gebruiken, waarbij je spits verdedigers probeert weg te zetten. Ook het afschermen van de bal is verder uitgewerkt.

7. Slimmere spelers

10 grotere veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

FIFA 17 heeft de intelligentie van de spelers een flinke upgrade gegeven, waardoor ze situaties in het veld nog beter scannen en doorzien. Voetballers positioneren zich op slimme wijze en zetten loopacties in, ook voordat ze de bal toegespeeld krijgen.

6. Beter schieten

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

FIFA’s schietmodus was behoorlijk onverbiddelijk: als je het knopje iets te lang ingedrukt hield, zeilde de bal hoog over. In FIFA 17 is een soort ‘save mode’ aangebracht, waardoor je meer controle hebt. Als je al hebt geschoten, kun je met een tweede keer drukken je schot aanpassen. Voordat je speler de bal raakt, is het daardoor nog mogelijk een zondagsschot te veranderen in een lage trap of kopbal.

5. Meer skill moves

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

Trukendozen kunnen hun hart ophalen: ook FIFA 17 kent nieuwe skill moves, die er door de nieuwe animaties uiteraard nog toffer uitzien dan voorheen. Naast verse trucjes heeft EA ook de schijnbewegingen van dribbelaars aangepast. Nog prettiger kappen en draaien dus!

4. Corners nemen als een baas

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

Corners nemen in FIFA gebeurt al jaren op dezelfde manier, maar dat verandert radicaal in FIFA 17. Ten eerste kun je met meer precisie aangeven waar de bal terecht moet komen, waarbij je ook kiest voor een strakke pass of lange bal. De tweede stap is het bewegen van kopsterke spelers richting de bal. Die speler kun je al selecteren voordat je de hoekschop neemt.

3. Nieuwe manier van ingooien

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

Ingooien, nog zo’n spelmodus die al jaren hetzelfde is. Tot nu dus: in FIFA 17 kun je een klein eindje langs de zijlijn lopen alvorens je de bal in veld werpt. Dat mag overigens alleen richting eigen helft.

2. Strafschoppen en vrije trappen op de schop

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

Alle standaardsituaties zijn aangepakt: naast het ingooien en corners nemen dus ook strafschoppen en vrije trappen. Je aanloop en positionering bepalen nu waar de bal terechtkomt, waardoor je het leer bijvoorbeeld eenvoudiger om de muur kunt draaien.

1. Een verhaalmodus

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

Jep: een FIFA met verhaal, het gaat écht gebeuren. In ‘The Journey’ (check de trailer) beleef je de voetballoopbaan van het fictieve talent Alex Hunter. Of dat een succesverhaal wordt ligt volledig in jouw handen, omdat jouw wedstrijdprestaties en keuzes bepalen hoe Alex’ carrière verloopt. Zo lonken met goed spel de topclubs; bak je er niks van, dan kun je zomaar naar een laaggeklasseerd team gebonjourd worden. The Journey speelt zich niet alleen op het veld af: je geeft ook interviews en voert gesprekken met je coach. Die momenten zullen het verhaal eveneens beïnvloeden.

Bonus: de gameplay-trailer

Kun je het op je gemakje zelf bekijken.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog