Logo Voetbalblog
Ai, eerste reacties op FIFA 21 beloven weinig goeds

september 2020 • FIFA-tips

Ai, eerste reacties op FIFA 21 beloven weinig goeds

De FIFA-reeks staat niet bekend om zijn vernieuwingen, en ook in FIFA 21 hoeven fans geen grote upgrades te verwachten. De game is weliswaar nog niet uit, maar verschillende media hebben het spel al gespeeld. Gamesradar ziet wat aanpassingen, maar merkt op dat de game grotendeels hetzelfde is als FIFA 20. Met alle irritaties van dien.

Dat betekent dat je nog altijd dik in het voordeel bent als je supersnelle spelers in je team hebt, en de ‘Drop back’-tactiek overpowered blijft. Ook zijn frustratiepunten uit eerdere FIFA’s nog niet verholpen, zoals keepers die de raarste fratsen uithalen en spelers die passes in het niets geven. Kortom: FIFA 21 is meer van hetzelfde.

Ai, eerste reacties op FIFA 21 beloven weinig goeds
© EA Sports

En nu het goede nieuws

Oké, verwacht dus geen grote veranderingen. Toch heeft FIFA 21 wel degelijk nieuwe elementen. Zo is de de Career Mode compleet op de schop genomen. Zo krijg je bijvoorbeeld meer invloed op de simulatiewedstrijden en kun je de talenten in je team tot in detail ontwikkelen.

De grootste aanpassing in de gameplay is dat je spelers die een loopactie maken, nu ook een bepaalde richting op kunt sturen. Dat doe je door na het indrukken van de loopactieknop (L1), een richting aan te geven met je rechterstick. Dat kan wel degelijk een groot voordeel zijn.

Toch zul je FIFA 21 vooral kopen voor een actuele updates in de teams. Daarbij is het goed te vermelden dat journalisten een beta hebben gespeeld, en de release van de game is uitgesteld tot oktober (in plaats van september). Wellicht wordt nog het een en ander aangepast.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog