Logo Voetbalblog
De beste tips voor FIFA 22: zo win je elk potje
© YouTube

december 2021 • FIFA-tips

De beste tips voor FIFA 22: zo win je elk potje

De nieuwe game is uit: hier vind je de beste tips voor FIFA 23!

Wij zijn hier om je te helpen met een aantal waterdichte tips voor FIFA 22. Vliegt die controller vaker door de kamer dan je hem glorieus in de lucht houdt? Bungel je bij een FIFA-toernooitje altijd onderaan de ranglijst? Geen zorgen, met deze tips laten we jou vaker juichen! Let’s dive in! Als je hem nog niet in huis hebt, kun je FIFA 22 hier bestellen!

1. Wees geduldig

Het linkt misschien saai, maar de beste manier om te winnen is met balbezit. Als jij de bal hebt kan je tegenstander immers niet scoren! Wees zorgvuldig in je passing, en kijk goed waar mogelijkheden liggen. Als dat balletje maar lang genoeg rondgaat wordt je tegenstander vanzelf ongeduldig, en zal toehappen. Op die manier laat hij onvermijdelijk gaten in zijn formatie. Dat is jouw kans om toe te slaan!

2. Pas op met de sprintknop

Over geduld gesproken: als je niet kunt wachten om het vijandelijke doel te bestoken, wil je de sprintknop nog wel eens te veel gebruiken. Een slecht idee, want als je de bal te ver voor je uitspeelt ben je hem binnen no-time kwijt. Helemaal als jouw tegenstander verdedigend speelt en de ruimtes klein zijn (en dat is bij FIFA eerder regel dan uitzondering). Beter is het om je tegenstander te verrassen met een goede skill move of dribbel.

Tips voor FIFA 22
© EA Sports

3. Gebruik Agile Dribbling

Dribbelen hoeft in FIFA 22 niet per se traag te zijn, als je Agile Dribbling goed inzet. Deze specifieke dribbel activeer je door R1/RT ingedrukt te houden. Je zult zien dat jouw speler de bal kort bij zich houdt, terwijl hij tempo maakt. De Messi-manier, zeg maar. Dat geeft je controle én snelheid, de manier om je tegenstander dol te draaien!

4. Vergeet je verdediging niet

Natuurlijk speel je FIFA om je tegenstanders in te maken, maar als je daarbij je verdedigende taken vergeet kom je van een koude kermis thuis. Hoezeer je ook op balbezit speelt, je gaat die bal een keer verliezen. Ook dan is het belangrijk dat je geduld betracht en de verdedigende linie intact houdt. Dat betekent dus: je verdedigende middenvelders mee terug laten komen, zodat een noodgreep niet nodig is. Selecteer jouw centrumverdedigers alleen als de middenvelders te ver weg zijn om te helpen. Hier vind je meer tips om te verdedigen in FIFA 22.

5. Gebruik snelheid

Snelheid was altijd al één van de belangrijkste onderdelen van FIFA, maar in FIFA 22 is het nog belangrijker om te winnen. Er ligt een focus op counteraanvallen, één van de zeldzame momenten waarop er ruimte op het veld ontstaat. Niet alleen razendsnelle aanvallers, maar ook razendsnelle vleugelverdedigers zijn dus van groot belang om je tegenstander eruit te rennen.

Hoe win je met FIFA 22?
© YouTube

6. Gebruik Creative Runs

Juist bij die counteraanvallen zijn Creative Runs erg belangrijk. Als je L1/LB indrukt stuur je een speler met een beweging van je rechterstick in de gewenste richting. Daarmee gaat hij diep zonder dat je op de AI hoeft te vertrouwen, en voorkom je dat hij een richting op sprint die je niet wil. Kortom: meer controle, waardoor een aanval precies verloopt zoals jij wil.

7. Leer van je verliespartijen

Hoe graag je ook wil dat elk potje in een glorieuze win eindigt, in de praktijk zul je ook wedstrijden gaan verliezen. Ga dan niet bij de pakken neerzitten maar probeer ervan te leren. Hoe scoorden jouw tegenstanders? Welke formatie gebruikten ze? Gebruik deze informatie om zelf een betere speler te worden. Houd je emoties zoveel mogelijk onder controle, want met boosheid word je zeker geen FIFA 22-legende. En uiteindelijk speel je het voor je lol, toch?

8. Wees scherp voor doel

Niets zo frustrerend als een 100% kans om zeep helpen. In FIFA 22 moet je vaak in een split second beslissen, anders is de mogelijkheid verkeken en kun je weer opnieuw beginnen. Eén-op-één met de keeper heb je het vaakst prijs met een Low Driven Shot. Dat betekent R1+L1 ingedrukt houden terwijl je op de schietknop ramt (RB+LB op Xbox, trouwens). Maar er zijn talloze goede manieren om het net te vinden. Alle tips om te scoren in FIFA 22 vind je hier.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog