Logo Voetbalblog
De meest simpele én beste skill moves in FIFA 22
© YouTube

januari 2022 • FIFA-tips

De meest simpele én beste skill moves in FIFA 22

Skill moves in FIFA 22 laat je misschien links liggen, omdat ze alleen voor de echte pro’s zijn. Zonde, want veel trucjes zijn eenvoudig uit te voeren. Ze maken je spel minder voorspelbaar, zorgen voor ruimte én het is gekmakend voor je tegenstanders. Hieronder vijf skill moves om vandaag nog te gebruiken in je FIFA-potjes! Bekijk hier de beste tips om te verdedigen in FIFA 22!

‘Open up’ fake shot

Een effectieve skill move die je zelfs kunt uitvoeren als je Mike van der Hoorn bestuurt. Houd L1 (LT op Xbox) ingedrukt en doe een fake shot (schietknop + passknop). Beweeg vervolgens 45 graden naar links of rechts.

Cancel shot

Nog zo’n supersimpele skill move die elke houten klaas kan uitvoeren. Schiet, druk L2 (LT) en R2 (RT) tegelijkertijd in, laat los en beweeg naar links of rechts.

Ball roll

Deze skill move helpt je op elke plek van het veld om meer controle te krijgen en ruimte te creëren. En er is helemaal niks moeilijks aan. Beweeg simpelweg je rechterstick een halve seconde naar links of rechts. Als je het langer doet, doet je speler meerdere ball rols achter elkaar. Let wel: deze skill move kun je alleen uitvoeren met een speler die minstens een skill move-rating van 2 sterren heeft.

Gemakkelijke skill moves in FIFA 22
© YouTube

Roulette

Eén van de meest effectieve skill moves in FIFA 22 als een verdediger of doelman op je af sprint. Maak een pirouette alá Zidane en hij is gezien. Deze move is alleen uit te voeren met een speler die minstens een skill rating van 3 sterren heeft. En zo doe je dat: draai je rechterstick 180 graden naar links of rechts, waarbij je onderaan start. Kies uiteraard de juiste richting, zodat je om je tegenstander heendraait.

Elastico

Een popualire skill move, legendarisch gemaakt door Ronaldinho. Deze is alleen voor de echte trukendozen (rating van 5 sterren), maar vrij eenvoudig. Wip je rechterstick snel naar rechts en naar links (of andersom), en ren je verbaasde tegenstander moeiteloos voorbij. Voor meer kans op succes, kun je de bal eerst het beste doodleggen door L1 (LT) in te drukken.

Bonustip

Succesvolle skill moves in FIFA 22 vallen of staan bij controle. Een belangrijke tip is om de sprint-knop (R2/RT) te vermijden. Veel skill moves zullen namelijk niet efectief zijn als je vinger aan de rechterbumper blijft plakken. Het vereist misschien wat oefening, maar als je dat onder de knie hebt stuur je tegenstanders aan de lopende band het bos in!

Bekijk deze video van YouTuber BorasLegend om alle genoemde skill moves in actie te zien, inclusief duidelijke instructies.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog