Logo Voetbalblog
Deze 7 spelers krijgen een lagere rating in FIFA 20

juni 2019 • FIFA-tips

Deze 7 spelers krijgen een lagere rating in FIFA 20

Een nieuwe FIFA betekent kersverse FIFA-ratings! Wij zetten eerder wat spelers op een rij die een glorieuze upgrade verdienen in FIFA 20. Maar welke spelers moeten door hun beroerde seizoen een keiharde downgrade krijgen? Wij pikken er zeven uit.

Artikel verder na advertentie

7. Mats Hummels (89)

Mats Hummels downgrade FIFA 20

© Pro Shots

Mats Hummels heeft, met name Europees, amper laten zien dat hij zijn torenhoge FIFA-rating waard is. De Bayern-verdediger is gepasseerd in het Duitse elftal en wordt in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club Borussia Dortmund. Een downgrade moet wel in de maak zijn.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

6. Arjen Robben (Nu: 85)

Arjen Robben downgrade FIFA 20

© Pro Shots

Het is met pijn in ons hart, maar het jongensboek van Arjen Robben is bijna dicht. De dribbelaar heeft zijn laatste wedstrijd voor Bayern gespeeld en kreeg in FIFA 19 al een downgrade te verduren. Door zijn gebrek aan speeltijd dit seizoen (de zoveelste hardnekkige blessure) zal er in FIFA 20 ook een puntje of twee af gaan. Als we hem überhaupt terugzien in FIFA, natuurlijk…

5. Gareth Bale (Nu: 88)

Gareth Bale downgrade FIFA 20

© Pro Shots

Hij kende wat momenten van glorie in Madrid, maar Bale heeft eigenlijk altijd in de schaduw van ene C. Ronaldo gestaan. Ondanks het vertrek van CR7 vlotte het dit seizoen ook niet met de buitenspeler, die zijn basisplaats kwijtraakte aan talenten als Vinicius Junior en Marco Asensio. Het maakt zijn rating van 88 in FIFA 19 onrealistisch.

4. Romelu Lukaku (Nu: 87)

Romelu Lukaku downgrade FIFA 20

© Pro Shots

Met zijn power, snelheid en heerlijke schot is ‘Big Rom’ een verrijking voor elke club, maar de United-spits heeft het vizier dit jaar niet op scherp staan. De 15 goals die hij voor The Red Devils maakte staan in schril contrast met zijn 28 goals van vorig seizoen. Het is aannemelijk dat er gesleuteld wordt aan zijn rating van 87.

3. David de Gea (Nu: 91)

David de Gea downgrade FIFA 20

© Pro Shots

Het kan snel gaan: De Gea is al jaren één van de meeste begeerde keepers ter wereld, maar oogt dit seizoen een stuk minder safe. De Spanjaard kreeg een recordaantal tegentreffers om zijn oren bij Manchester United. Oké, dat is niet alleen hem aan te rekenen, maar hij was er met een aantal dikke blunders soms zelf schuldig aan. Zijn rating van 91 is daarom niet meer realistisch.

2. Thibaut Courtois (Nu: 90)

Thibaut Courtois downgrade FIFA 20

© Pro Shots

Er waren tijden dat het schier onmogelijk leek om de stoïcijnse Courtois te passeren, maar de Belg schuttert dit seizoen. Misschien is onderstaande blunder in het Belgische elftal daar het beste voorbeeld van. Daar komt bij dat de doelman dit seizoen meedeelde in de malaise van Real Madrid en gepasseerd is door de teruggekeerde Zinedine Zidane. FIFA 20 zal genadig zijn door een puntje van zijn huidige rating af te halen, maar voor Courtois is het zaak dat hij zijn oude vorm herpakt.

1. Sergio Ramos (Nu: 91)

Sergio Ramos downgrade FIFA 20

© Pro Shots

Tuurlijk, Sergio Ramos is nog altijd een prima verdediger. Maar de beste ter wereld? Dat lijkt ons een tikkeltje overdreven. Gezien zijn leeftijd en prestaties van vorig seizoen lijkt het logisch dat Ramos aankomend seizoen onder de 90 duikt.

Logo Voetbalblog