Logo Voetbalblog
Fans kijken weer reikhalzend uit naar de nieuwe FIFA

oktober 2020 • FIFA-tips

Fans kijken weer reikhalzend uit naar de nieuwe FIFA

De start van het voetbalseizoen betekent ieder jaar ook weer de lancering van de twee grootste voetbalspellen in de markt, FIFA en PES, ofwel Pro Evolution Soccer. Gedurende de maand september komen de eerste updates van de spellen boven water en in oktober worden de spellen aan het grote publiek gepresenteerd.

FIFA 21, de beste spelers

Op moment van schrijven zijn inmiddels de eerste ratings van FIFA 21 uitgelekt. Elk jaar weer een spannend moment, want welke speler wordt in FIFA het hoogst aangeschreven dit jaar? Daaruit bleek dat in aanvallend opzicht Messi en Ronaldo nog altijd de grote namen uit het spel zijn, maar zij op de hielen gezeten worden door toptalent Kylian Mbappé uit Frankrijk. Hij staat dit jaar ook op de cover van FIFA 21.

Robert Lewandoski ziet zijn goede jaar bij Bayern ook beloond met een klasse rating in FIFA. Hij is samen met Ronaldo de beste spits en krijgt een overall rating van 91, één punt minder dan Ronaldo en twee minder dan Messi, die echter als pure spits het onderspit moet delven. De beste binnenkomer is spits Erling Braut Haaland, de nieuwe spits van Borussia Dortmund, die in het afgelopen jaar indruk maakte in de Duitse competitie en de Champions League.

Nederlanders in FIFA 21

Mensen die op Ideal sites wilde inzetten op wie de beste Nederlander zou worden hadden dit jaar een makkie. Dat is natuurlijk Virgil van Dijk, de verdediger van Liverpool die met zijn club voor het eerst in 30 jaar landskampioen van Engeland wist te worden. De Nederlandse aanvoerder staat op de zevende plek, met een rating van 90, eenzelfde rating als zijn teamgenoot bij Liverpool Mo Salah en Kylian Mbappé. Doelman Oblak, middenvelder Kevin de Bruyne en aanvaller Neymar staan naast de eerder genoemde aanvallers ook nog boven Van Dijk.

De tweede Nederlander vinden we pas terug op plek 70, en dat is Memphis Depay, met een rating van 85. Dat is evenveel als landgenoten Wijnaldum, De Ligt en De Jong, die ook nog in de top 100 van spelers met de hoogste rating staan.

Eredivisiespelers in FIFA 21

Een kijkje naar de beste spelers van de Eredivisie brengt ons, uiteraard, naar Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Alkmaar. Dit jaar maken we echter ook een uitstapje naar het hoge noorden, want bij FC Groningen schijnt ene Arjen Robben getekend te hebben. Hij heeft een plaatsje bemachtigd bij de top 20 beste spelers van de Eredvisie, al kijkt hij voorlopig geblesseerd toe.

Ajacieden André Onana en Nico Tagliafico zijn de hoogst genoteerde spelers volgens FIFA dit jaar, met een rating van 84. Achter hen volgen Dusan Tadic(83), Daley Blind(82) en Quincy Promes(82), ook allemaal Ajax-spelers.

Beste niet-Ajax speler is Feyenoordr Steven Berghuis met 81. Andere spelers die in de top twintig staan zijn Owen Wijndal (77), Jonas Svensson (78),  Teun Koopmeiners (78), Calvin Stengs (78) en Fredrik Midtsjø (78) van AZ. Van Feyenoord zien we Marcos Senesi (77) en Ridgeciano Haps (77) terug en van PSV Denzell Dumfries (79) van PSV, Mohamed Ihattaren (77) en Donyell Malen (78).

Ook gratis een artikel plaatsen?

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog