Logo Voetbalblog
FIFA 22: de beste nieuwe toevoegingen op een rij
© EA Sports / YouTube

september 2021 • FIFA-tips

FIFA 22: de beste nieuwe toevoegingen op een rij

Er zijn een paar zekerheidjes in het leven: je legt ooit het loodje, moet ieder jaar belasting betalen en er komt elke herfst een nieuwe FIFA. Dit keer is het de beurt aan FIFA 22. Een interessante editie, omdat het de eerste is die ook voor de PS5 en Xbox Series X gemaakt wordt. We hebben de beste toevoegingen van FIFA 22 voor je op een rij gezet.

Artikel verder na advertentie

1. Hypermotion

EA introduceert een nieuw systeem onder de hippe naam ‘Hypermotion’. De technische details zullen we je besparen, maar kort gezegd moeten betere animaties (meer dan 4000) en snellere reactietijd zorgen dat het spel vloeiender aanvoelt. Geen slecht plan, omdat FIFA nog wel eens het commentaar krijgt stroef te spelen. Dan nu het slechte nieuws: dit systeem is alleen beschikbaar op de nieuwe consoles (Series X en PS5).

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

2. Betere keepers

Eigenlijk is het schandalig dat EA dit nu pas op de schop neemt. Zolang we ons kunnen herinneren zijn FIFA-keepers allergisch voor het klemvast pakken van ballen en verkijken ze zich nog wel eens op een terugspeelbal. Dat wordt helemaal anders in FIFA 22: het keepersysteem is van de grond af opnieuw opgebouwd. We zijn razend benieuwd…

3. Maak je eigen club

De populaire carrièremode krijgt dit jaar een grondige update. Meest in het oog springt de mogelijkheid om een eigen club aan te maken, inclusief tenue, logo en stadion. Daarnaast kun je natuurlijk je eigen naam kiezen, inclusief nickname die de commentatoren zullen gebruiken. Je kunt zelfs de clubliederen kiezen die je supporters zullen zingen.

4. Ultimate Team Heroes

Naast de FIFA Icons komt FIFA 22 ook met Ultimate Team Heroes. Kort gezegd zijn deze kaarten een treetje lager dan de Icons, al kunnen ze je team alsnog een lekkere boost geven. Onder meer oud-speleres als Solskjaer, Ljunburg, Milito en en voormalig Feyenoord-keeper Dudek maken deel uit van de Ultimate Team Heroes.

Ultimate Team Heroes
© EA Sports

5. Volta update

Ook de straatvoetbalversie van FIFA krijgt de nodige updates in FIFA 22. Er is een nieuwe skill-meter, ‘signature abilities’, een arcade-variant met bizarre regels en een party-variant. Ook worden er meer gear en locaties aan Volta toegevoegd.

6. FUT op de schop

De populairste spelmodus van FIFA krijgt ook in FIFA 22 veel updates. Zo is er een update voor Division Rivals: er zijn nu verschillende rangen in elke divisie om je progressie te checken, verbonden aan wekelijkse beloningen. Iedereen start in Divisie 10 en kwalificeren is niet meer nodig.

Ook FUT Champions wordt aangepast. Dat neemt nu een hele week in beslag in plaats van een weekend, zodat je gemakkelijker mee kunt doen. Het is nu opgedeeld in Play-Offs en Final Rounds, niet gebaseerd op overwinningen maar op een puntensysteem.

Heb je hem nog niet in huis, dan kun je FIFA 22 hier bestellen!

Logo Voetbalblog