Logo Voetbalblog
Gamers boos over Cruijff in FIFA 19: “Respectloos”

augustus 2018 • FIFA-tips

Gamers boos over Cruijff in FIFA 19: “Respectloos”

FIFA 19 heeft Johan Cruijff eindelijk toegevoegd als FIFA Icon. Leuk nieuws zou je zeggen, maar niet iedereen is er blij mee.

Ten eerste omdat de in 2016 overleden legende helemaal niet gecharmeerd was van de voetbalgame. Hij zag liever dat kinderen buiten gingen spelen. Het zou de reden zijn dat hij zijn naam bij leven nooit aan een game verbond.

Maar ook de rating van de legendarische nummer 14 is reden tot klagen. Die is namelijk 94, gelijk aan (bijvoorbeeld) Ronaldinho. Ter vergelijking: Icons als Pele en Diego Maradona hebben ratings van respectievelijk 98 en 97.

Het leidt tot gemor op Twitter. “Erg respectloos”, schrijft iemand. “Hij zou minimaal 96 of hoger moeten zijn.” Daar sluiten anderen zich bij aan: “Cruijff en Eusebio waren de besten van hun generatie.” Eusebio, de Portugese voetballegende, heeft zelfs nog een puntje lager dan Cruijff (93).

Toch zijn de klachten over zijn rating voorbarig, want er verschijnen altijd meerdere FIFA-kaarten van de Icons. Ruud Gullit had er bijvoorbeeld drie, gebaseerd op verschillende fases in zijn carrière. Het zou dus goed kunnen dat er nog een betere kaart van Cruijff aankomt.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog