Logo Voetbalblog
4 onmisbare tips bij het verdedigen in FIFA 18

oktober 2017 • FIFA-tips

4 onmisbare tips bij het verdedigen in FIFA 18

Goals vallen als rijpe appelen in FIFA 18. De computer neemt je minder bij de hand dan in vorige FIFA’s en tja, dat maakt verdedigen een stuk lastig. Geen nood: met onderstaande tips wordt rage quitten slechts een vervelende herinnering.

4. Kies de juiste formatie

FIFA 18 Formatie

© EA Sports

Iedereen wil goals maken, maar verdedigende zekerheid in FIFA 18 een must – tot je het nieuwe verdedigen onder de knie hebt, natuurlijk. Simpelweg betekent dat één of meer verdedigende middenvelders. Met 4-2-3-1 Narrow of 4-2-3-1 Wide heb je twee terugzakkende middenvelders en ben je het best beschermd. Vind je dat té verdedigend? 4-4-2 Holding of 4-3-3 Holding is aanvallender ingesteld, maar nog steeds mét controleur.

3. Pas op met tackles en slidings

FIFA 18 sliding

© YouTube

Het loont het om de bal op het middenveld met een goedgemikte tackle af te pakken, maar op eigen helft is dat riskant. Time je verkeerd, dan is de weg naar het doel voor de aanvaller vrij. Omdat afstandsschoten een makkie zijn en spitsen gemakkelijker in doelpuntrijke positie manoeuvreren, heb je grote kans dat je een goal weggeeft.

2. Combineer jockey en team contain

FIFA 18 verdedigen

© YouTube

Verdedigende opties als Jockey en Contain zitten al jaren in het spel, maar omdat de computer in FIFA 18 minder hulp biedt zijn ze belangrijker dan ooit. Door met je verdediger met jockey ingedrukt (L2 op PS4, LT op Xbox) om een aanvaller te cirkelen, dwing je hem verder van het doel af. Komt de aanvaller dichter bij de 16, gebruik dan ook team contain (R1 op PS4, RT op Xbox) om hem met meerdere verdedigers af te stoppen.

1. Reageer sneller en loop gaten dicht

FIFA 18 onderscheppen

© YouTube

In vorige FIFA’s zorgde de computer dat aanvallers werden afgestopt, maar in FIFA 18 moet je dat zelf opknappen. Als je de afspeelmogelijkheid van een middenvelder in de gaten krijgt, selecteer dan als de wiedeweerga de dichtstbijzijnde verdediger en onderschep de bal. Reageer sneller en effectiever door spelers te selecteren met de rechterstick in plaats van de L1 (of LT) button. Dit vereist wat oefening, maar loont op de lange termijn.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog