Logo Voetbalblog
Snif snif. Deze 6 topspelers zitten niet meer in FIFA 20

juli 2019 • FIFA-tips

Snif snif. Deze 6 topspelers zitten niet meer in FIFA 20

Er is een tijd van komen en van gaan. Mannen die je voorheen met plezier in je FUT-team zette, komen nu de grensrechter niet eens meer voorbij. Ook dit jaar keren een aantal voormalige toppers niet terug in FIFA 20. Wij zetten er zes op een rijtje. Wie ga jij het meest missen?

1. Arjen Robben

Robben zit niet in FIFA 20

© Futhead

Stiekem dachten wij dat hij er een jaartje bij aan zou plakken in PSV of Groningen-shirt. Niet dus. Arjen Robben verdwijnt uit FIFA, waarin hij sinds deeltje 10 steevast een torenhoge rating had. We nemen afscheid van een grootheid, die helaas iets te vaak geblesseerd was.

2. Robin van Persie

Van Persie zit niet in FIFA 20

© FUThead

Misschien kunnen we over Van Persie hetzelfde schrijven als Robben, al keerde hij in de herfst van zijn carrière wél terug bij zijn oude liefde – Feyenoord. Met name in zijn United-periode was RvP een speler die je er graag bij had in FIFA.

3. Iker Casillas

Casillas zit niet in FIFA 20

© FUThead

Het afscheid van Casillas kwam een stuk bruter tot stand dan dat van bovengenoemde heren. De doelman werd tijdens de training getroffen door een hartaanval. Hij herstelde, maar het was direct duidelijk dat verder keepen geen optie meer was. Het icoon, dat onder andere wereldkampioen werd ten koste van Oranje, is nu teammanager bij zijn laatste club FC Porto.

https://www.instagram.com/p/B0jFl5Ugibg/

4. Petr Cech

Cech zit niet in FIFA 20

© FUThead

We kennen voormalig Chelsea en Arsenal-doelman Cech bijna niet zonder het kenmerkende gezichtsmasker, dat hij moest dragen na een schedelbreuk. Cech vond het op zijn 37e wel goed geweest en hangt zijn keepershandschoenen aan de wilgen. Hij wordt technisch adviseur bij ‘The Blues’.

5. Yaya Touré

Toure zit niet in FIFA 20

© FUThead

Touré is in tegenstelling tot de andere heren in dit lijstje niet gestopt met voetballen, maar doet het ook niet meer op topniveau. De Ivoriaanse middenvelder toog na een kort verblijf bij Olympiakos naar China, waar hij in de tweede divisie voetbalt. En laat de tweede Superleague nu net niet in FIFA zitten. Jammer, Yaya.

6. Stijn Schaars

Schaars zit niet in FIFA 20

© FUThead

Schaars bereikte nooit het niveau van bovenstaande heren, maar was een nuttige kracht bij iedere ploeg waar hij speelde. Of je door zijn lage snelheid in FIFA iets aan hem had, valt te betwijfelen. Hoe dan ook, de middenvelder besloot na een periode van blessureleed een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog