Logo Voetbalblog
7 onmisbare tips voor FIFA 23: zo win je elk potje
© EA Sports

november 2022 • FIFA-tips

7 onmisbare tips voor FIFA 23: zo win je elk potje

Niets voelt lekkerder dan je tegenstander in FIFA 23 van het kastje naar de muur sturen, maar tegelijkertijd is niets frustrerender dan weggetikt worden in een potje FIFA. Wij zijn er om je te helpen! Hieronder vind je 7 onmisbare tips voor FIFA 23 om elk potje te winnen:

  1. Experimenteer met instellingen
  2. Laat de sprintknop los
  3. Oefen met verdedigen in FIFA 23
  4. Pass niet elke bal vooruit
  5. Richt je op een combinatie door de as
  6. Wissel van speler met de rechter-stick
  7. Oefen op afronden in FIFA 23
Tips om meer potjes te winnen in FIFA 23
© FIFA

Tip 1: experimenteer met instellingen

Het allerbelangrijkste is dat jij je comfortabel voelt als je FIFA speelt. Daarvoor moeten de instellingen perfect zijn afgestemd op jouw speelstijl en voorkeuren. De enige manier om daarachter te komen, is experimenteren. Zet bijvoorbeeld eens de camera afstand op maximaal. Zo zie je een groter deel van het veld en zie je dus ook extra spelers en extra afspeelmogelijkheden. Ook zijn er specifieke functies die je aan kunt zetten. Bijvoorbeeld het getimed schieten of het verdedigen met de oude besturing, waarbij een verdediger niet zo lomp uitstapt. Probeer vooral uit wat bij jou past en wat niet.  

Tip 2: laat de sprintknop los

Het is iets dat opvallend veel FIFA-spelers zichzelf hebben aangeleerd: alle acties ondernemen met de sprintknop ingedrukt. Gevoelsmatig heel slim, want bij elke actie wil je dat jouw spelers 100% geven, maar in de praktijk blijkt dit een veel gemaakte fout. Jouw spelers zijn minder nauwkeurig als je de sprintknop ingedrukt hebt. Een goede kaats of pass is op volle sprintsnelheid namelijk veel lastiger dan vanuit een rustige situatie. Daarnaast neemt de fitheid van de speler snel af als je de sprintknop altijd ingedrukt hebt en ook dat heeft effect op de zuiverheid van de spelers.

Tip 2 om meer potjes te winnen in FIFA 23
© FIFA

Tip 3: oefen met verdedigen in FIFA 23

Waarschijnlijk ben je zeer gefixeerd op het vinden van manieren waarop je makkelijker gaat scoren. Maar een essentiële tip voor FIFA 23 is om eerst de verdediging goed neer te zetten. In FIFA 23 werkt verdedigen namelijk weer net even wat anders dan in voorgaande edities. Hier vind je wat gouden tips om te verdedigen in FIFA 23.

Tip 4: pass niet altijd vooruit

Er is niets frustrerender dan minutenlang achter de bal aanlopen. Op het moment dat je de bal dan verovert, denk je vaak: nu ligt er ruimte! Dat is in feite ook zo, maar de kans dat de counter daadwerkelijk slaagt, is kleiner dan je denkt. Als je een paar keer te snel de bal verliest, dan merkt het algoritme van FIFA dat op. Je kunt er dan beter voor kiezen om de bal iets langer rond te laten gaan en geduldig te zoeken naar de ruimte. Je zult zien dat je spelers zuiverder zijn naarmate je meer balbezit hebt.

Tip 4 om meer potjes te winnen in FIFA 23
© FIFA

Tip 5: richt je op een combinatie door de as

Een van de beste manieren om te scoren in FIFA, is het zoeken naar de combinatie door de as van het veld. Als jij vanuit het middenveld probeert je spits weg te steken, zul je zien dat dat zelden lukt. Je kunt er dan beter voor kiezen om de spits in te spelen als hij uitzakt, daar de bal vast te houden en te wachten tot een andere speler de loopactie maakt in de vrijgekomen ruimte. Een goede steekpass zorgt ervoor dat je nu één op één met de keeper komt. Ook deze steekpass lukt uiteraard lang niet altijd, maar de keren dat hij lukt, levert het een gigantische kans op.

Tip 6: wissel van speler met de rechter-stick

Een aantal edities van FIFA geleden was het een van de grootste irritatiepunten onder spelers. Met het knopje om van speler te wisselen, bepaalde FIFA zelf naar wie hij wisselde. Inmiddels kun je dat doen met de functie ‘Right Stick Switching’ en kun je daarmee zelf bepalen naar wie je overschakelt. Ook hierop zul je even moeten oefenen voordat je dit helemaal onder de knie hebt, maar het is wel een vaardigheid die je echt moet hebben als je meer potjes wilt winnen in FIFA 23.

Tip 6 om meer potjes te winnen in FIFA 23
© FIFA

Tip 7: oefen op afronden in FIFA 23

De laatste tip gaat over de laatste fase van de opbouw: het afwerken. Het is natuurlijk bloedirritant als je met een prachtige aanval net een grote kans hebt gecreëerd en je faalt vervolgens in het afwerken. Onze tip is om jezelf diverse manieren van afwerken aan te leren. In bepaalde situaties werkt de ene manier van afwerken namelijk beter dan de andere.

Tip 7 om meer potjes te winnen in FIFA 23
© FIFA

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog