Logo Voetbalblog
Zo maak je meer goals in FIFA 23: elke kans een doelpunt met deze tips
© EA Sports

november 2022 • FIFA-tips

Zo maak je meer goals in FIFA 23: elke kans een doelpunt met deze tips

Een potje FIFA verliezen van je broertje of je beste vriend is nooit leuk. Vooral niet als jij ook nog eens de betere partij was, maar die bal er maar niet in wilde. Wil jij weten hoe jij elke kans in een doelpunt omzet? Lees dan verder, want op deze manier ga jij meer goals maken in FIFA 23!

Meer goals maken in FIFA 23
© FIFA

Powershots: nieuw in FIFA 23

In FIFA 23 zijn de powershots geïntroduceerd. Dit is een manier van afwerken waarmee een speler snoeihard op doel kan schieten. Dit doe je door R1 en L1 bij Playstation (en LB en RB bij Xbox) tegelijk in te drukken op het moment dat je schiet. Met deze drie knoppen tegelijk levert jouw speler een krachtschot af. Het nadeel hiervan is dat de animatie tergend langzaam is, maar wij hebben hiervoor de oplossing.

Als je de normale schietknop indrukt en de speler zijn schietanimatie al inzet, kun je snel nog die twee bovenste knoppen (R1+L1 of LB+RB) erbij indrukken. Op dat moment heeft hij de korte animatie van een normaal schot, maar voert hij nog wel een powershot uit. Op die manier heb je een extra grote kans op een doelpunt. Zorg wel dat je dit alleen doet met een speler die hoge schotkracht-statistieken heeft.

Meer goals maken met Mbppé in FIFA 23
© FIFA

Geplaatste schoten in FIFA 23

In tegenstelling tot FIFA 22, zijn de geplaatste schoten in dit deel behoorlijk sterk. Bij een geplaatst schot schiet de speler met de binnenkant van zijn voet op doel, waardoor de bal een curve krijgt. Op Playstation doe je dit door R1 ingedrukt te houden als je met rondje schiet. Bij Xbox levert de combinatie RB + B een geplaatst schot op. Belangrijk hierbij is dat je een speler dit alleen met zijn sterke been laat doen.

Timed finish in FIFA 23

De meest effectieve manier om meer doelpunten te maken in FIFA 23 is een timed finish. Allereerst moet je er zeker van zijn dat deze functie aanstaat. Ga naar Instellingen > Besturing aanpassen > Getimede afwerking en zet deze op ‘Aan’. Met een getimede doelpoging moet je nadat je op de schietknop hebt gedrukt, nog een keer op de schietknop drukken. Dit moet je alleen wel volgens een timingbalk doen.

Er gaat namelijk een metertje lopen en als die in het groen is, moet je afwerken. Een perfect getimede poging heeft een hele grote kans om een doelpunt op te leveren. Als je in het rood of geel zat of zelfs te laat was, is er een kleine kans dat de bal op doel gaat. Als jij een goede reactiesnelheid hebt, loont het zeker om deze functie aan te zetten.

Schoten buitenkant voet

Spelers als Ricardo Quaresma stonden bekend om hun balletjes buitenkant voet. Als knikje richting Quaresma, deed ook zijn poppetje in FIFA af en toe zo’n ‘Trivela’. In dit deel heeft FIFA het mogelijk gemaakt om zelf te bepalen wanneer je buitenkant voet speelt! Je kunt met buitenkant voet afwerken door L2 bij Playstation en LT bij Xbox in te drukken bij het schieten. Vooral als een speler hem voor zijn verkeerde been heeft liggen (en niet five star weak foot heeft) biedt deze functie een extra grote kans om te scoren.

Meer FIFA 23:

Meer goals maken met Bellingham in FIFA 23
© FIFA

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog