Logo Voetbalblog
Wat verdient Rafael van der Vaart bij de NOS en Ziggo (en hoeveel geld heeft hij)?
© Instagram

juni 2024 • Salarissen

Wat verdient Rafael van der Vaart bij de NOS en Ziggo (en hoeveel geld heeft hij)?

Natuurlijk heeft Rafael van der Vaart een plekje in de rij memorabele Nederlandse voetballers. Hij maakte ooit furore voor Ajax en Real Madrid, maar eindigde uiteindelijk bij het Deense Esbjerg. Toch hield hij een behoorlijk zakcentje over aan zijn loopbaan, en harkt hij bij Ziggo en de NOS nog steeds genoeg bij elkaar. Eens kijken wat Rafael van der Vaart precies verdient.

Van der Vaart verdiende tientallen miljoenen als voetballer

Het moge duidelijk zijn dat een tocht langs clubs als Real Madrid en Tottenham Hotspur je geen windeieren legt. Raf’s grote liefde was uiteindelijk Hamburger SV, waar hij (met pauze) zo’n zes jaar speelde. De Duitsers betaalden Van der Vaart maar liefst 3,5 miljoen euro per jaar voor zijn diensten.

Alles bij elkaar speelde hij zo’n 30 miljoen bij elkaar, maar Quote beweerde dat Van der Vaart nog 18 miljoen euro over had toen hij stopte. De Belastingdienst en een pijnlijke scheiding met Sylvie Meis zullen er het nodige vanaf hebben gesnoept.

Wat verdient Van der Vaart bij de NOS en Ziggo?

Tegenwoordig is Rafael druk met Estavana Polman, padellen en analyseert hij potjes voetbal bij de NOS en Ziggo. Onze staatsomroep zal hem waarschijnlijk niet veel betalen: Youri Mulder maakte bijvoorbeeld ooit de overstap naar Ziggo omdat hij meer wilde verdienen.

Bij Ziggo is Van der Vaart vaak te zien in Rondo en bij Champions League-wedstrijden. Wat de sportzender zijn analisten betaalt is geen publieke informatie, maar we weten van De Telegraaf dat Louis van Gaal 15.000 euro overhield aan een avondje analyseren. Nu zal Van Gaal misschien een betere onderhandelaar zijn, maar we durven te wedden dat het gage voor Rafael er niet heel ver onder zal zitten.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog