Logo Voetbalblog
Pereiro helpt PSV langs FC Utrecht
© Pro Shots

augustus 2016 • Samenvattingen

Pereiro helpt PSV langs FC Utrecht

PSV begon prima aan het duel in De Galgenwaard, maar kreeg weinig kansen. Utrecht kreeg de eerste serieuze kansen, maar Bart Ramselaar wist Sébastien Haller niet te bereiken.

Twee minuten was het wel raak voor de Domstedelingen: Haller kopte de bal achter Jeroen Zoet na een voorzet van Sofyan Amrabat. In de eerste helft kwam PSV niet tot een schot tussen de palen en Utrecht kreeg genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden.

Dat lukte niet en dus zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 tussenstand. Trainer Phillip Cocu greep in de rust in en wisselde Steven Bergwijn voor Daniel Schwaab.

De Eindhovenaren stelden al snel orde op zaken. Binnen zeven minuten scoorde Davy Pröpper de gelijkmaker. PSV hoopte daarna te gaan voor de overwinning, maar ook Utrecht kreeg kansen.

Yassine Ayoub schoot naast, terwijl Andrés Guardado stuitte op Robbin Ruiter. Een kwartier voor tijd bracht Cocu Gastón Pereiro in de ploeg. De Uruguayaan schoot PSV niet veel later naar 1-2.

Utrecht kreeg daarna nog twee serieuze mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar wist Jeroen Zoet niet te passeren. Zodoende is de huidige landskampioen prima begonnen aan het nieuwe seizoen.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog