Holla bezorgt Twente drie punten in derby

september 2017 • Samenvattingen

De Tukkers begonnen goed aan het duel. Al na twee minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een poging van Tom Boere werd van de lijn gehaald, waarna Fredrik Jensen de rebound binnengleed.

Twente kreeg vervolgens aardig wat kansen, maar ook Heracles liet zichzelf zien. Paul Gladon was gevaarlijk, maar zijn inzet ging voorlangs.

Na de thee kwam Heracles al snel op gelijke hoogte. Gladon kopte een voorzet van Brahim Darri tegen de touwen. Bij Twente kwam in de 68e minuut Danny Holla in de ploeg en dat bleek een gouden zet van trainer René Hake.

De middenvelder, weer hersteld van een hersenschudding, krulde een vrije trap achter doelman Bram Castro: 2-1. Wat volgde was een open slotfase.

Jeff Hardeveld kwam tekort om in te koppen bij de tweede paal, waar Oussama Aisaddi aan de overkant stuitte op Castro. De ruimtes werden groter, maar ook in de blessuretijd werd er niet meer gescoord.