Logo Voetbalblog
Samenvatting FC Twente – PSV (2-2)
© Pro Shots

april 2017 • Samenvattingen

Samenvatting FC Twente – PSV (2-2)

De gasten kregen al na zestien seconden een grote kans. Marco van Ginkel schoot tegen doelman Nick Marsman en vervolgens raakte Luuk de Jong de bal helemaal verkeerd. Aan de andere kant was Enes Ünal echter wel trefzeker.

Na een pass van Mateusz Klich speelde de aanvaller Héctor Moreno simpel uit, waarna hij hard raak schoot: 1-0. Tien minuten later trok PSV de stand weer gelijk. Na een uitstekende aanval, waar alle elf PSV’ers bij betrokken waren, rondde Jürgen Locadia koeltjes af.

Het duel bleef vermakelijk, met kansen voor beide ploegen. Fredrik Jensen en Bersant Celina waren namens Twente dicht bij een treffer. Na rust strafte PSV de gemiste kansen van Twente af. Siem de Jong kopte een voorzet van Locadia door, Van Ginkel legde de bal terug en Moreno tikte de bal met zijn buik en via Marsman binnen.

De thuisploeg opende vervolgens de jacht op de gelijkmaker. Jensen stuitte tot twee keer toe op Zoet, die tussendoor ook nog redding bracht op een schot van Celina. Diezelfde Celina redde uiteindelijk een punt voor Twente. Een fout van Andrés Guardado werd afgestraft: 2-2.

De meest opvallende gebeurtenis vond echter buiten het veld plaats. Supporters moesten het stadion verlaten op last van de politie, wegens een onderzoek naar mogelijke drugshandel.

https://twitter.com/DutchGoalsAMore/status/850085290219900928?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.voetbalblog.nl%2F49468-celina-redt-punt-twente%2F

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog