Logo Voetbalblog
Samenvatting PEC Zwolle – sc Heerenveen (2-1)
© Pro Shots

mei 2017 • Samenvattingen

Samenvatting PEC Zwolle – sc Heerenveen (2-1)

Al na vier minuten had PEC op voorsprong moeten komen. Youness Mokhtar miste echter op vijf meter van het doel. Heerenveen hield het initiatief.

Doelman Mickey van der Hart bracht ternauwernood redding op een vrije trap van Yuki Kobayashi. Niet veel later werd Reza Ghoochannejhad diep gestuurd. Ouasim Bouy trok aan de noodrem: rood.

Jans greep in en bracht Queensy Menig voor spits Nicolai Brock-Madsen. Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Danny Holla schoot een vrije trap binnen.

Twee minuten na rust was het opnieuw raak voor PEC. Jerry St. Juste probeerde de bal over de achterlijn te laten lopen, maar Menig zette door en won het duel. De aanvaller liep door en zette de 2-0 op het scorebord. In de herhaling bleek echter dat de bal al over de achterlijn was geweest.

Heerenveen ging alles of niets spelen, terwijl PEC counterde. Menig was een paar keer dicht bij de 3-0. Diep in de blessuretijd bracht Ghoochannejhad de spanning nog enigszins terug met de 2-1, maar die treffer kwam te laat.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog