Logo Voetbalblog
Samenvatting PEC Zwolle – Vitesse (3-1)
© Pro Shots

maart 2017 • Samenvattingen

Samenvatting PEC Zwolle – Vitesse (3-1)

Vitesse heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden. PEC Zwolle won met 3-1.

Vitesse kwam zwak uit de startblokken en dus kwam PEC na tien minuten op voorsprong. Bram van Polen kwam mee op en legde de bal op de rand van de zestien, waar Mustafa Saymak de bal beheerst binnenschoot.

Acht minuten later stond het 2-0 en dat was doelman Michael Tørnes aan te rekenen. De keeper liet zich in de lucht aftroeven door Nicolai Brock-Madsen, die de bal in het lege doel kopte.

Meteen na rust bracht Vitesse de spanning terug. Milot Rashica loste een schot, waarop doelman Mickey van der Hart redding bracht. De rebound was echter voor Ricky van Wolfswinkel. De spits creëerde niet veel later een grote kans op de gelijkmaker, maar ditmaal stond Van der Hart wel goed.

Danny Holla scoorde in de 55ste minuut de derde Zwolse treffer. De middenvelder krulde een vrije trap langs de muur en de aan de grond genagelde Tørnes. Queensy Menig trof vlak daarvoor de binnenkant van de paal.

Van Wolfswinkel kreeg zo’n twintig minuten voor tijd de kans op de gelijkmaker, maar weer redde Van der Hart. Namens PEC raakte Ryan Thomas in de slotfase nog de lat.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog