PSV verstevigt koppositie na overwinning op Heracles

oktober 2017 • Samenvattingen

Vanaf de eerste minuut ging PSV op jacht naar de openingstreffer. De Eindhovenaren kregen aardig wat kansen en na achttien minuten was het raak.

Jorrit Hendrix bereikte Hirving Lozano met een prachtige steekpass, waarna de Mexicaan de bal alleen nog binnen hoefde te schuiven: 1-0. De gasten hadden weinig in te brengen, maar PSV slaagde er niet in om de marge te verdubbelen.

Na de thee nam de druk op de Heracles-achterhoede toe: Luuk de Jong was met een knap schot dicht bij de tweede treffer, maar doelman Bram Castro bracht redding.

De tijd tikte verder en Heracles kroop wat meer uit de schulp. De Eindhovenaren werden slordig, al hield goalie Jeroen Zoet zijn ploeg op de been. Marco van Ginkel maakte zo’n tien minuten voor tijd een einde aan de onzekerheid.

De aanvoerder tikte de 2-0 binnen na een kopbal van Mauro Junior. Diezelfde Van Ginkel zorgde ook voor het slotakkoord.

De middenvelder benutte een penalty die werd gegeven nadat Robin Pröpper een overtreding maakte op de doorgebroken Albert Gudmundsson.