Logo Voetbalblog
Samenvatting PSV – sc Heerenveen (4-3)
© Pro Shots

januari 2017 • Samenvattingen

Samenvatting PSV – sc Heerenveen (4-3)

PSV heeft zondag een zenuwslopende overwinning geboekt op sc Heerenveen. In Eindhoven werd er met 4-3 gewonnen.

Binnen vijf minuten kwam Heerenveen op voorsprong. Sam Larsson startte een heerlijke dribbel en vond daarna met een mooi stiftje Reza Ghoochannejhad. De spits rondde vervolgens af.

Na die goal nam PSV het initiatief. Doke Schmidt haalde een inzet van Gastón Pereiro van de lijn, een poging van Luuk de Jong werd gepakt door doelman Erwin Mulder en Daniel Schwaab raakte via Mulder de lat.

Na een half uur spelen ging Mulder in de fout. Hij timede verkeerd toen hij een lange bal van Héctor Moreno wilde pakken, waarna Davy Pröpper hem aftroefde en binnen kopte. Vijf minuten voor rust nam PSV de leiding. Pereiro zorgde voor de 2-1.

Heerenveen sloeg na de thee snel toe. Met wat geluk belandde de bal voor de voeten van Reza, die de bal in de verre hoek schoot. Daarna kregen beide ploegen een enorme kans. Pröpper schoot oog in oog met Mulder naast, terwijl Schmidt een grote kopkans miste.

Een kwartier voor tijd gaf scheidsrechter Bas Nijhuis de Eindhovenaren een penalty. Pereiro ging achter de bal staan, maar Mulder bracht redding op zijn inzet. Niet veel later zette Reza met een rake kopbal Heerenveen weer op voorsprong.

Er volgde een bloedstollende slotfase. In de 89ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Marco van Ginkel. Amper een minuut later liep Héctor Moreno een vrije trap binnen: 4-3.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog