Logo Voetbalblog
Samenvatting Willem II – Sparta Rotterdam (3-2)
© Pro Shots

januari 2017 • Samenvattingen

Samenvatting Willem II – Sparta Rotterdam (3-2)

Na een kleine twintig minuten kwamen de Tilburgers op voorsprong via Fran Sol. De spits kopte een voorzet van Dico Koppers, die startte als linksbuiten, tegendraads binnen. Lang kon Willem II echter niet genieten van de voorsprong.

Jordy Croux verspeelde de bal, waarna Zakaria El Azzouzi zijn balverlies afstrafte door de bal in de verre hoek te schieten. Na die gelijkmaker ging Willem II op zoek naar de 2-1.

Croux trof de lat en bood Sol een grote kans, maar hij maaide over de bal heen. Enkele seconden voor rust kwam de voorsprong er alsnog. Sparta-doelman Kortsmit werkte een een hoekschop niet goed weg, waardoor Darryl Lachman de rebound binnen kon schieten.

In de tweede helft gaf Willem II nauwelijks kansen weg. In de 69ste minuut werd het echter 2-2. Thomas Verhaar krulde een vrije trap fraai in de hoek.

In de slotfase werden Sol en Croux, tot onvrede van het thuispubliek, gewisseld. Toch gingen de Tilburgers met de zege aan de haal. De uitgefloten invaller Thom Haye schoot de winnende treffer binnen: 3-2.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog