Logo Voetbalblog
Anderlecht tast diep in de buidel voor Vlap

juli 2019 • Transfers

Anderlecht tast diep in de buidel voor Vlap

Michel Vlap maakt de overstap van SC Heerenveen naar RSC Anderlecht. De 22-jarige middenvelder tekent in België een contract voor vijf seizoenen. De club uit Brussel zou naar verluidt een bedrag van acht miljoen euro over hebben voor het jeugdproduct van Heerenveen. Een officiële melding over de transfersom is echter nog niet naar buiten gekomen.

“Zeventien jaar lang heb ik dag in dag uit met veel plezier mogen voetballen voor een fantastische club. Daar ben ik enorm trots op”, aldus Vlap op de clubsite. “Nu is de tijd gekomen dat ik, met een traan en een lach, de club ga verlaten. Ik had mijn hele leven wel bij Heerenveen willen voetballen, maar met Anderlecht is er een uitdaging op mijn pad gekomen die ik heel graag en met al mijn energie wil aangaan.”

Vlap, die al sinds zijn vijfde speelde voor Heerenveen, maakte afgelopen jaar een goed seizoen door. De geboren Fries maakte afgelopen seizoen liefst zestien doelpunten in de Eredivisie en was daarmee gedeeld clubtopscorer.

Michel Vlap gaat in Brussel samenwerken met speler/trainer Vincent Kompany. De Belgisch international moet Anderlecht weer terugbrengen naar de top van de Belgische competitie.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog