Logo Voetbalblog
Deze spelers vertrekken dit seizoen bij Ajax
© Pro Shots

maart 2020 • Transfers

Deze spelers vertrekken dit seizoen bij Ajax

Ajax begon het seizoen voortvarend, maar de selectie van Erik ten Hag vertoont scheurtjes. Na veel puntverlies en uitschakeling in Europa rijst de vraag of het vertrek van dragende spelers wel is opgevangen. En de leegloop is bij Ajax nog lang niet afgelopen. Van welke spelers wordt deze zomer afscheid genomen? Wij zetten de vijf belangrijkste namen op een rij.

Hakim Ziyech

De meest voor de hand liggende naam, want Ziyech bereikte al een akkoord met Chelsea. De transfersom is 40 miljoen, en dat kan met bonussen nog oplopen tot 44 miljoen euro. Een aderlating voor de Amsterdammers, al viel het te verwachten na zijn topvorm van afgelopen seizoen en de eerste seizoenshelft.

Sergino Dest

Dest vertrekt bij Ajax
© Pro Shots

Dest is goed en wel begonnen aan zijn carriere in Ajax 1, of hij lijkt alweer te vertrekken. Bayern München heeft interesse in de rechtsback, die de club ziet als de nieuwe Philip Lahm. Naar verluidt wil Bayern ver gaan om de verdediger aan te trekken.

Donny van de Beek

Van de Beek vertrekt bij Ajax
© Pro Shots

Donny wordt al sinds de zomer in verband gebracht met Real Madrid, maar bleef dit jaar toch bij Ajax. Daar lijkt over een paar maanden echt verandering in te komen. Real trekt steeds nadrukkelijker aan de middenvelder.

André Onana

Onana kreeg schokkend nieuws vlak voor Klassieker
© Pro Shots

Als we de transfergeruchten mogen geloven, kon André Onana Ajax verruilen voor de mooiste Europese clubs. Met name Tottenham Hotspur toonde nadrukkelijk interesse. Een vertrek van de topgoalie is komende zomer echt in aantocht, en een goede vervanger heeft Ajax eigenlijk niet.

Nicolas Tagliafico

Tagliafico vertrekt bij Ajax
© Pro Shots

Eigenlijk kan Ajax het felle spel van de Argentijn helemaal niet missen, maar toch gonzen rondom Tagliafico al twee seizoenen transfergeruchten. Het is sterk de vraag of hij en Overmars de roep uit het buitenland deze zomer kunnen weerstaan.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog