Logo Voetbalblog
Transfernieuwtjes: Dost, Bergwijn & Willems

juni 2019 • Transfers

Transfernieuwtjes: Dost, Bergwijn & Willems

Met het zomer mercato in aantocht en alle artikels in de pers geven wij jullie elke week een kort overzicht van enkele opvallende transfernieuwtjes en geruchten.

Goalgetter Bas Dost zou naar de uitgang mogen bij Sporting Lissabon. Naar verluidt zou het team van Marcel Keizer open staan voor onderhandelingen met geïnteresseerde clubs. Sevilla zou reeds een bod hebben gedaan van 8 miljoen. Sporting Lissabon hoopt tussen de 10 en 20 miljoen te vangen.

Volgens Spaanse media zou Real Madrid een transferbudget van 230 miljoen gaan uitgeven in slechts enkele dagen. Los Blancos hopen deze week de deals voor Eden Hazard (120 miljoen euro), Ferland Mendy van Olympique Lyon (45 miljoen euro) en Luca Jovic van Eintracht Frankfurt (65 miljoen euro) af te ronden.

VVV – Venlo zal de koopoptie van Peniel Mlapa niet lichten. De spits was dit seizoen goed voor 15 doelpunten voor de club uit Venlo. De club uit Venlo heeft een koopoptie van 800.000 euro maar heeft besloten deze niet te lichten. Mlapa zal vanaf volgend seizoen weer bij de selectie van Dynamo Dresden gevoegd worden.

Ajax neemt dit seizoen afscheid van jeugdspeler Solomon Bonnah. De jeugdspeler maakt deze zomer de overstap naar Leipzig. Ajax zal een bedrag van 130.000 euro ontvangen als opleidingsvergoeding. Bij Leipzig zal Bonnah bij de Onder-17 gaan spelen.

Steven Bergwijn sluit niet uit dat hij volgend seizoen nog gewoon bij PSV speelt. De 21-jarige aanvaller gaf in een interview aan dat “Als er niks komt waar ik een goed gevoel bij heb, kan ik nog een jaar bij PSV blijven.’’ Bergwijn staat in de belangstelling van onder andere Internationale, Tottenham en Ajax.

Feyenoord is naar verluidt geïnteresseerd in Nana Opoku Apomah. De Ghaneese aanvaller was vorig seizoen hét lichtpuntje bij het Belgische Waasland-Beveren. Daar was hij goed voor 8 doelpunten en 7 assists. De Rotterdammers moeten de concurrentie aangaan met Royal Antwerp FC, Club Brugge, Fenerbahce en Fortuna Düsseldorf.

De wegen van Jetro Willems en Eintracht Frankfurt zullen deze zomer in alle waarschijnlijkheid scheiden. De linksachter zit al even in een moeilijke situatie bij de Duitse club. Ondanks zijn speelminuten is hij zelf hongerig naar meer. Zelf zegt Willems zéker niet terug naar de Eredivisie te komen. Volgens Italiaanse media is AS Roma geïnteresseerd in zijn diensten en bereiden ze een bod van 10 miljoen euro voor.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog