Logo Voetbalblog
10 opmerkelijke voetbalweddenschappen

november 2022 • Voetbalnieuws

10 opmerkelijke voetbalweddenschappen

“Het geluk is met de domme” zo luidt het bekende gezegde. Maar of het nu komt door een foute inschatting van de bookmakers of simpel beginnersgeluk, sommige van deze “domme” hebben een fortuin gewonnen met een simpele weddenschap.

Wij hebben een top 10 samengesteld waarbij de bookmakers een traantje moesten wegpinken, net als de gokkers. Deze laatsten echter van geluk.

Denk jij dat je met een weddenschap in ons volgende top tien lijst kunt verschijnen? Meld je dan aan bij een legale bookmaker en plaats een bet. Wie weet pak jij ook zo’n mooie winst als de spelers uit onze top tien.

Wil je liever geen geld inzetten? Dan kan ook. Speel dan mee met de Gratis WK voetbalpoule van Voetbalweddenschappen.com voor mooie geldprijzen. Lees er alles over op de speciale WK voetbalpoule pagina.

Goed, dan nu naar onze top tien met opmerkelijke voetbalweddenschappen. We trappen af met een weddenschap van het vorige WK.

10. De WK-schok

De meedogenloze afslachting van Brazilië door Duitsland in de halve finale van het WK 2014 blijft één van de grootste nederlagen ooit voor de Goddelijke Kanaries. Een anonieme gokker zag het op de één of andere manier aankomen. Hij voorspelde niet alleen dat de uiteindelijke winnaar van het WK de gastheren met 7-1 zouden verslaan, hij voorspelde ook nog eens correct dat Sami Khedira één van de doelpuntmakers zou zijn. Tegen de tijd dat het laatste fluitsignaal klonk, was de inleg van £ 20 omgezet naar een uitbetaling van £ 46.000.

9. Een slimme Cash-Out

Een overwinning van FC Barcelona zou normaal gesproken een zekerheidje zijn geweest in een accumulator van 22 wedstrijden die mogelijk £ 1,5 miljoen waard zou zijn. Maar slechts 15 minuten voordat de Spanjaarden in 2016 tegen Real Sociedad begonnen, hield een anonieme gokker de spanning niet langer vol en liet hij het bedrag dat hij in de voorgaande 17 wedstrijden had verdiend, uitbetalen. Het bleek een juiste beslissing. Barça leed een onverwachte 1-0 nederlaag die hem eigenlijk zijn inleg van £ 49,50 had moeten kosten. In plaats daarvan liep hij weg met een zeer respectabele £ 53.000.

8. De miraculeuze Cash-Out

Een accumulator laten uitbetalen vlak voor de aftrap is één ding, echter vier minuten voor tijd je weddenschap laten uitbetalen is iets heel anders. Wie weet wat een anonieme gokker deed besluiten om genoegen te nemen met £ 223.000 toen hij slechts een paar minuten verwijderd was van een uitbetaling van £ 1,2 miljoen? Maar het bleek een meesterlijke zet. Een laat doelpunt van Wycombe’s Myles Weston tegen Plymouth Argyle zou zijn 21-voudige weddenschap met een inleg van £ 1a ongeldig hebben gemaakt.

7. Een In-Play openbaring

Inzetten tijdens een wedstrijd is tegenwoordig al net zo populair als inzetten voor de wedstrijd. Weinigen zullen echter meer hebben geprofiteerd van live wedden dan een anonieme gokker uit Londen. De man in kwestie leek een soort openbaring te krijgen zo’n 20 minuten voordat het laatste fluitsignaal klonk bij een reeks zaterdagwedstrijden in de Premier League. Want wat bleek? Elk van de acht wedstrijden waar hij op wedde, inclusief een gelijkspel tussen West Ham United en Stoke City waarbij de Hammers op dat moment met 2-0 achter stonden, bleek juist. Zijn duidelijke helderziendheid leverde hem een keurige £ 650.000 op.

6. De intuïtie van een atleet

De Britse zevenkamp atlete Karla Drew haalde in 2014 de krantenkoppen dankzij een voorspellende gave die een gouden medaille waardig was. De student-atleet won £ 50.000 met een cumulatieve weddenschap van £ 5 op tien internationale wedstrijden. Maar ze moest hiervoor wel een slapeloze nacht doormaken aangezien twee van de acht wedstrijden pas 24 uur later werden gespeeld.

5. De 7-0 trilogie

De winst van £ 60.000 van Londenaar Steve Sales kun je bijzonder indrukwekkend noemen gezien zijn volledige gebrek aan kennis van de betreffende voetbalcompetitie. Ondanks dat hij bijna niets wist van het Schotse voetbal, besloot de werkloze vader van drie kinderen £ 1,40 in te zetten dat zowel Inverness Caledonian Thistle FC, Dundee United en Ross County allemaal met 7-0 zouden winnen in de tweede ronde van de Schotse beker. Ongelooflijk maar waar, de drie teams deden hun plicht en de 54-jarige gokker werd plotseling de Nostradamus van de Schotse voetbalwereld.

4. Wat een amateurs!

Enkele jaren daarvoor zorgde de uitslagen in het Schotse bekertoernooi ervoor dat een man uit Edinburgh meer dan £ 100.000 won met een onwaarschijnlijke £ 100 accumulator. Rory Lewis voorspelde correct dat vier amateurteams (Cove Rangers, Huntly, Culter, Wick Academy) hun Schotse bekerwedstrijden in de eerste ronde met vier of meer doelpunten zouden winnen. De laatstgenoemde ploeg deed dit zelfs zeer overtuigend door hun tegenstanders met maar liefst 9-1 te verslaan.

3. Doelpunten in overvloed

Wolven-fan Brian Matthews kon dankzij een doelpunt in blessuretijd zijn bruiloft, een nieuwe auto en zijn hele hypotheek afbetalen. Dit alles had hij te danken aan Marten de Roon. Als de Nederlander tegen Manchester City in de blessuretijd geen gelijkmaker had gescoord, was de hele waarzeggerij van Matthews voor niets geweest. Gelukkig had hij het bij het rechten eind en won de 48-jarige £ 112.500 uit een weddenschap van £ 15. Matthews had correct geraden dat elk team in 15 verschillende wedstrijden het net zou vinden.

2. Een duivelse weddenschap

Het verschijnen van niet één maar twee duivelse getallen op je wedstrookje zal de meesten gokkers er toch wel van hebben weerhouden om zo’n (vervloekte) weddenschap aan te gaan. Dit gold echter niet voor Manchester United-fan Mick Gibbs, wiens bijna-paranormale gaven in 2001 een inzet van £ 0,30 veranderden in een half miljoen pond. De 1.666.666 quotering van zijn weddenschap was een accumulator van 15 wedstrijden uit de Engelsen en Schotse competities, evenals wedstrijden in cricket en rugby. Maar het was de overwinning van Bayern München in de strafschoppenreeks van de Champions League finale, die bewees dat je het beste rationeel kunt blijven als het om wedden gaat.

1. Miljoenenjacht op het EK

Alle winsten hierboven zien eruit als een kleine vergoeding vergeleken met de £ 1 miljoen die de Britse aannemer Daman Chick won met zijn gedurfde Euro 2016 weddenschap. De 32-jarige aannemer plaatste een weddenschap £ 5 bij de Engelse bookmaker BetVictor. Hij voorspelde niet alleen wie het winnende doelpunt zou scoren tijdens de finale, hij voorspelde ook de exacte minuut waarop hij het zou scoren. Dus toen Portugal aanvaller Éder in de 109e minuut tegen gastland Frankrijk op het net vond, kon Chick zich direct aansluiten bij de miljonairsclub, hoewel hij het pas drie dagen na het evenement realiseerde.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog