Logo Voetbalblog
Alles wat je moet weten over het WK voetbal 2022
© Pro Shots

november 2022 • Voetbalnieuws

Alles wat je moet weten over het WK voetbal 2022

Het WK voetbal keert dit jaar terug en strijkt ditmaal neer in het Midden-Oosten. Het toernooi van 2022 wordt gespeeld in Qatar. Een land waar slechts 250.000 mensen wonen, is een verrassende keuze als gastheer. De FIFA heeft echter duidelijk gemaakt dat ze het toernooi naar een nieuw publiek willen brengen in landen die het kampioenschap nog niet hebben gehouden een kans willen geven. Lees verder voor alles wat je moet weten over het komende WK Voetbal 2022 in Qatar!

Algemene informatie 

Het WK 2022 wordt de 22e editie van het toernooi en de eerste die in Qatar wordt gehouden. De aankondiging werd met enige controverse ontvangen: velen vroegen zich af waarom Qatar werd gekozen boven andere potentiële gast landen zoals Japan, Korea of Australië. Qatar kreeg de gast rechten voor het toernooi in december 2010. De beslissing was omstreden, omdat het land werd bekritiseerd om zijn slechte reputatie op het gebied van de mensenrechten. De extreme zomertemperaturen in het land riepen ook vragen op. In antwoord op deze bezorgdheid herzag de FIFA haar eisen voor het gastheerschap. In december 2014 werden de gast rechten toegekend aan Qatar. De wedstrijden zullen tussen november en december worden gespeeld in stadions met airconditioning. Naar verwachting zullen er 48 teams mee doen. De finale wordt gespeeld in het Khalifa Stadion in de hoofdstad Doha, met een capaciteit van 87.000 toeschouwers.

Reizen naar Qatar voor het WK

Als je dolgraag wedstrijden wilt bekijken op het WK dan kan dat! Wel zijn er een paar dingen waar je in dit geval rekening mee zult moeten houden. Zo heb je tijdens de periode van het WK een Hayya Card nodig om naar Qatar te kunnen reizen. Op deze manier hoopt de organisatie te voorkomen dat de mensenmassa die afreist naar het land te groot wordt. Daarnaast is het ook van belang om je goed te laten informeren over de regelgeving in het land. Zo is het drinken van alcohol op straat en in bepaalde restaurants bijvoorbeeld verboden. Als je meedoet aan sportweddenschappen tijdens het WK voetbal 2022 is het ook van belang om je goed in te lezen over wat wel of niet toegestaan is.

Wanneer zal het WK plaatsvinden?

Het WK voetbal 2022 is gepland van 21 november tot 18 december. Dit is in tegenstelling tot de gebruikelijke praktijk om het toernooi in de zomer te organiseren.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog