Logo Voetbalblog
AZ haalt Krul-vervanger en verwacht vertrek Rochet
© Pro Shots

mei 2017 • Voetbalnieuws

AZ haalt Krul-vervanger en verwacht vertrek Rochet

De doelman komt over van RC Genk. “Ik ben blij verrast dat AZ bij mij is uitgekomen”, aldus de 26-jarige Bizot op de clubwebsite.

“AZ was op zoek naar een Nederlandse keeper. Met mijn buitenlandse ervaring denk ik dat ik een toevoeging kan zijn voor de selectie en de jonge jongens een beetje wegwijs kan maken. Garanties heb je nooit, maar ik ga m’n uiterste best doen om eerste keeper te worden. Wanneer straks het seizoen begint, ga ik daarmee verder.”

Bizot kwam medio 2012 bij FC Groningen terecht. Daar groeide hij uit tot een vaste waarde, waarna hij in de zomer van 2014 naar Genk vertrok. “Wij zochten een nieuwe eerste doelman en Marco voldoet aan alle eigenschappen die wij daarin graag zien”, laat AZ-directeur Max Huiberts weten.

Het aantrekken van Bizot lijkt het vertrek van Sergio Rochet te betekenen. De Uruguayaan was afgelopen seizoen eerste keus, totdat Krul overkwam. Vervolgens moest Rochet genoegen nemen met een plek op de bank.

Huiberts liet tegenover FOX Sports weten dat Rochet op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging: “Hij heeft aangegeven dat hij niet als tweede keeper bij AZ zal blijven. Hij gaat zijn heil elders zoeken.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog