Logo Voetbalblog
Broer Memphis Depay pleegde ernstig misdrijf: ‘Ik keek naar hem op’
© Pro Shots / Instagram

juni 2024 • Voetbalnieuws

Broer Memphis Depay pleegde ernstig misdrijf: ‘Ik keek naar hem op’

We maken graag grapjes over Memphis Depay en twijfelen wel eens over zijn kwaliteiten, maar de aanvaller heeft het ver geschopt. Helemaal als je de bijzondere familiesituatie van de Rotterdammer kent. Met zijn vader heeft hij amper contact, zijn halfbroer zat jaren in de gevangenis.

Vanwege het slechte contact met zijn vader speelt Memphis liever niet met de naam ‘Depay’ op zijn shirt. Dennis Depay liet zijn gezin in de steek toen Memphis vier jaar oud was; zijn moeder voedde hem alleen op. Leugens, volgens Dennis zelf. “Ik ben degene die hem zijn eerste voetbal heeft gegeven”, zei hij tegen The Sun. “Ik heb hem niet in de steek gelaten, dat is niet waar. Ik was er altijd voor hem.”

Broer Memphis zat in de gevangenis

Memphis heeft ook nog een halfbroer, Jeffrey. Daar zit eveneens een moeilijk verhaal aan vast, want Jeffrey raakte op het verkeerde pad. In zijn biografie vertelt Memphis dat hij tegen zijn broer opkeek. Jeffrey werd uiteindelijk opgepakt na een gewapende overval en zat tien jaar in de gevangenis (tekst gaat verder onder de foto).

Jeffrey is de broer van Memphis Depay

“Ik heb hem weleens opgezocht. Zaten we daar in een ontvangstruimte, tussen de andere gevangenen met hun bezoek”, vertelt hij. “Daar zaten zware criminelen tussen. Je hoopt je broer nooit in een dergelijke situatie aan te treffen.”

Memphis ontfermde zich over zijn broer toen die vrijkwam en vierde zijn vrijlating op Instagram. De situatie is ook de reden dat hij het voor zijn vriend Quincy Promes opneemt, vertelde Memphis aan de NOS. “Ik zal mijn vrienden en familie nooit laten vallen.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog