Logo Voetbalblog
De beste voetbalboeken: welke missen nog in jouw boekenkast? (Update 2023)
Photo by Jessica Ruscello

januari 2023 • Voetbalnieuws

De beste voetbalboeken: welke missen nog in jouw boekenkast? (Update 2023)

De beste voetbalboeken laten je de sleur van alledag even vergeten. Niets lekkerder dan wegzinken in een boek over één van je helden: of dat nu Louis van Gaal, Lionel Messi of Johan Derksen is. Welke boeken zijn leuk om cadeau te doen, of moeten absoluut in jouw kast? Wij hebben de beste voetbalboeken van het moment op een rij gezet!

Onze lijst met de beste voetbalboeken van dit moment

  1. LvG – Louis van Gaal
  2. Derksen – Michel van Gemond & Antoinette Scheulderman
  3. 101 dingen die je moet weten over Ajax – Menno Pot
  4. De Canon van het Nederlandse Voetbal – Willem Vissers
  5. FC Barcelona – Het Imperium – Simon Kuper

LvG – De trainer en de totale mens

Er zijn al meerdere boeken over Louis van Gaal geschreven, maar in dit voetbalboek vertelt hij zelf over zijn keuzes, waar hij trots op is en ook waar hij fouten heeft gemaakt (ja, echt). Gezien zijn imposante carrière, die hem onder meer langs Ajax, FC Barcelona en Bayern München bracht, levert dat alleen maar mooie verhalen op.

Bestel het voetbalboek ‘LvG’ bij bol.com.

Derksen

Johan Derksen maakt al sinds jaar en dag iedereen met de grond gelijk op tv – of dat nu een voetballer, coach of minister is. Michel van Egmond en zijn vrouw Antoinette Scheulderman volgen Derksen in dit boek op de voet. Ze zijn onder meer live getuige van de ruzie die achter de schermen van Veronica Inside ontstond en bijna het einde van het programma inluidde.

Bestel hier het voetbalboek ‘Derksen’ bij bol.com.

101 Dingen die je moet weten over Ajax

Boek 101 dingen over Ajax

Een voetbalboek vol feiten, weetjes en verhalen over Ajax. Over spelers, successen, records, hoogte-en dieptepunten, Amsterdam, het beroemde shirt, de stadions, supporters en nog veel meer. Kortom: een boek dat bij elke Ajax-fan in de kast zou moeten staan.

Bestel hier het voetbalboek ‘101 dingen die je weten moet over Ajax’ bij bol.com.

De Canon van het Nederlandse voetbal

In dit voetbalboek passeren alle hoogte- en dieptepunten van ruim anderhalve eeuw voetbal in Nederland. Geïllustreerd met 200 foto’s vertelt Willem Vissers (Journalist De Volkskrant) over de belangrijkste clubs, personen, plekken en gebeurtenissen uit onze voetbalhistorie. Een must-have voor iedere voetbalfan die het Nederlandse voetbal een warm hart toedraagt.

Bestel hier het voetbalboek ‘De Canon van het Nederlandse voetbal’ bij bol.com.

Voetbalboek Canon van het Nederlandse voetbal

FC Barcelona – Het imperium

Voetbalboek FC Barcelona - Het Imperium

Simon Kuper neemt je in dit voetbalboek mee in de imposante historie van FC Barcelona, één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Het geheim van het Catalaanse miljoenenimperium wordt ontrafeld, met speciale aandacht voor clublegendes Johan Cruijff en Lionel Messi. Lukt het Barca om ook zonder Messi aan de wereldtop te blijven?

Bestel het voetbalboek ‘FC Barcelona’ bij bol.com.

Eerder populair…

De kunst van het mislukken

Sportboek Leo Verheul - De kunst van het mislukken

Leo Verheul was in de jaren ’90 een succesvolle sportjournalist en programmamaker, onder andere bij het tijdschrift Voetbal International en televisieprogramma Studio Spaan. De schrijver had meerdere huizen in Spanje en genoot van het leven met drank, drugs en hoeren. Uiteindelijk ging het mis: Verheul raakte alles kwijt en moest aankloppen bij de voedselbank. Hij schreef er het boek ‘De kunst van het mislukken’ over en was gisteravond te gast in De Wereld Draait Door.

Bestel het voetbalboek ‘De kunst van het mislukken’ bij bol.com.

De Wolf, John

John de Wolf is een icoon van het Nederlandse voetbal. Als speler van onder meer Sparta, FC Groningen, Feyenoord en Wolverhampton Wanderers groeide hij uit tot een verschijning op de velden. Maar John is veel meer dan voetbal. Dit is het verhaal achter de wolvenogen. Het verhaal over de ontwikkeling van een jongen tot profvoetballer, en van profvoetballer tot bezorgde vader. Nooit eerder was John de Wolf zo openhartig als in deze biografie.

Bestel het voetbalboek ‘De Wolf, John’ bij bol.com.

O, Louis

Hugo Borst heeft het boek ‘O, Louis’ uitgebracht. Een van de opmerkelijke ontdekkingen is dat Louis van oorsprong geen ras-Amsterdammer, maar een echte Brabo is. Zijn voorouders komen namelijk uit het plaatsje Heeze, vlak onder Eindhoven.

Het boek over Louis van Gaal dat Hugo Borst schreef kent een scherpe analyse over de trainer met wie Borst geregeld in de clinch lag gedurende zijn carrière.

Bestel het voetbalboek ‘O, Louis’ bij bol.com.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog