Logo Voetbalblog
De meest waardevolle middenvelders van de Eredivisie

mei 2019 • Voetbalnieuws

De meest waardevolle middenvelders van de Eredivisie

Met het einde van het seizoen in aantocht is het tijd om kijkje te nemen naar de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. Hoe hebben de spelers van de grote clubs het er vanaf gebracht en is er misschien een verassing in de evolutie van de marktwaardes.

Voor elke linie is er een top 5 van de meest waardevolle spelers. Deze top 5 is tot stand gekomen dankzij gegevens van transfermarkt.nl. Let op: deze top 5 bestaat uit meest waardevolle speler, dit zijn dus niet per definitie de beste spelers.

Artikel verder na advertentie

In het derde en voorlaatste deel van de reeks ‘’Marktwaardes in de Eredivisie’’ kijken we naar de motor van elk team, het middenveld. Welke middenvelders in de Eredivisie hebben de hoogste marktwaarde na dit seizoen en hoe hebben ze gepresteerd in de competitie.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

5: Jorrit Hendrix / Pablo Rosario – PSV

Huidige marktwaarde: 10 miljoen euro

Het dynamische middenvelders-duo van PSV zijn samen aan een goed seizoen bezig.

Rosario was dit seizoen al goed voor 30 wedstrijden waarin hij 2 assists wist te geven en 5 grote kansen heeft gecreëerd. Zijn passing dit seizoen is van hoog niveau waarbij 86% een medespeler heeft gevonden. Daarbij heeft de 22-jarige 73% van zijn dribbels succesvol uitgevoerd.

Zijn collega Jorrit Hendrix kent al een even goed seizoen met 28 wedstrijden. In deze wedstrijden waren 83% van zijn passes succesvol. Daarbij heeft hij 88% van zijn dribbels tot een succesvol einde gebracht. De 24-jarige middenvelder heeft 1 doelpunt gemaakt en 3 keer een ploeggenoot laten scoren.

4: Tonny Vilhena – Feyenoord

Huidige marktwaarde: 12 miljoen euro

Het Rotterdamse jeugdproduct is aan zijn 6de en vermoedelijke laatste seizoen in de Eredivisie bezig. Dit seizoen was hij goed voor 6 doelpunten en 7  assists in 31 wedstrijden. Daarnaast heeft hij 4 grote kansen weten te creëren en kwamen 83% van zijn passes tot een goed einde.

Of Vilhena volgend seizoen nog in de Eredivisie zal spelen is nog af te wachten. Hij is nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek richting Zuid-Europa.

3: Gastón Pereiro – PSV

Huidige marktwaarde: 14 miljoen euro

De 23-jarige Pereiro heeft dit seizoen al 26 wedstrijden gespeeld voor PSV. Hierin was hij goed voor 10 doelpunten en 6 assist. Daarnaast wist hij 9 gevaarlijke kansen te creëren en zijn 82% van zijn dribbels succesvol. In totaal kwamen 77% van zijn passes aan bij een medespeler.

2: Donny van de Beek – Ajax

Huidige marktwaarde: 25 miljoen euro

Donny van de beek is bezig aan een topseizoen. In 32 wedstrijden voor de Amsterdamse hoofdmacht was hij al goed voor 8 goals en 9 assists. Met een slagingspercentage van 79% voor zijn passes heeft hij samen met De Jong het middenveld van Ajax gedomineerd. Daarnaast wist hij 6 grote kansen te creëren voor zijn ploeggenoten.

Van de Beek wordt in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. Enkele clubs die hem willen inlijven zijn Bayern München, Tottenham en Paris Saint Germain.

1: Frenkie De Jong – Ajax

Huidige marktwaarde: 75 miljoen euro

Frenkie de Jong, het goudhaantje van de middenvelders van de Eredivisie. Aan het einde van het seizoen zal hij vertrekken naar Barcelona.

Met 3 doelpunten en 3 assists in 31 wedstrijden heeft hij een goed seizoen achter de rug voor de Amsterdammers. Tevens was hij goed voor 4 grote gecreëerde kansen. Van al zijn passes bereikten 91% hun bestemming en waren 78% van zijn dribbels succesvol.

Hopelijk kan Frenkie deze vorm doortrekken bij zijn nieuwe werkgever.

Logo Voetbalblog