Logo Voetbalblog
De top 10 van de Eredivisie dit seizoen. Welke teams eindigen er bovenaan?
Bron: Pixabay

september 2022 • Voetbalnieuws

De top 10 van de Eredivisie dit seizoen. Welke teams eindigen er bovenaan?

De Eredivisie is weer van start gegaan en het speculeren over de tien beste teams van dit seizoen is in volle gang. Maar welke teams gaan er waarschijnlijk in de top 10 eindigen? We nemen een kijkje bij de voorspellingen van verschillende bookmakers en stellen een top 10 samen.

Bookmakers als bron voor weddenschappen

Bookmakers zijn wedkantoren die leven van weddenschappen op sportwedstrijden. Ze stellen hiervoor voor iedere wedstrijd zogenaamde ‘quoteringen’ samen. Quoteringen kun je zien als getallen die zowel de kans op een bepaalde uitslag uitdrukken als de mogelijke winst die je opstrijkt als de weddenschap daadwerkelijk uitkomt.

Sander beheert een website met bookmaker bonussen en legt aan ons uit hoe quoteringen precies werken. Hij geeft ons hiervoor een voorbeeld van een wedstrijd van NEC tegen Fortuna Sittard. Voor NEC staat de quotering op 1.95 en voor Fortuna Sittard op 3.75. De quotering voor een gelijkspel staat op 3.70. Deze getallen vertellen ons hoe vaak je je inzet wint wanneer je op een bepaalde uitslag inzet en deze ook uitkomt. Zet je bijvoorbeeld geld in op winst voor NEC, dan krijg je voor deze weddenschap 1.95x je inzet in winst uitgekeerd.

Uit quoteringen kunnen we echter meer informatie halen. De lage quotering van NEC in vergelijking met Fortuna Sittard maakt volgens Sander duidelijk dat NEC de favoriet van de wedstrijd is. Bookmakers houden niet van risico en dus belonen ze waarschijnlijke uitslagen een stuk minder dan de meer risicovolle weddenschappen. Door de laagste quoteringen bij elkaar te zoeken kunnen we hierdoor in een paar klikken zien welke teams er de meeste kans maken op succes. Volgens Sander moeten we de waarde van deze voorspellingen niet onderschatten. Omdat er zoveel geld omgaat in het sportwedden gebruiken bookmakers namelijk de duurste en meest geavanceerde tools om de juiste voorspellingen te doen.

De 10 beste teams van dit Eredivisie seizoen

Wanneer we kijken naar de voorspelling van dit seizoen bij de bookmakers TOTO, Circus en Betcity, vinden we op het moment van schrijven de volgende posities in de ranglijst terug op basis van de quoteringen:

10. NEC of Fortuna Sittard

Voor de tiende plek voorspellen TOTO en Circus dat NEC hier zal eindigen. Betcity is het hier echter niet mee eens en verwacht Fortuna Sittard op de tiende plek.

9. FC Groningen

Op plek 9 voorspellen TOTO en Circus FC Groningen. Betcity sluit zich hierbij aan en verwacht ook dat de Groningers op plek 9 gaan eindigen. 

8. Vitesse

Alle drie de bookmakers zijn ook over de achtste plek eensgezind. Vitesse zou volgens hen op deze plek moeten gaan eindigen.

7. FC Utrecht of Heerenveen

Op de zevende plek mogen we volgens TOTO en Circus FC Utrecht verwachten. Betcity verwacht op deze plek echter Heerenveen.

6. FC Utrecht of Heerenveen

Op plek 6 zijn de rollen precies omgedraaid. Betcity verwacht FC Utrecht op plek 6 terwijl TOTO en Circus Heerenveen op deze plek zetten.

5. FC Twente

Op plek vijf weten de drie bookmakers elkaar weer te vinden. Allemaal zijn ze ervan overtuigd dat Twente plek 5 zal gaan veroveren dit seizoen.

4. AZ

Plek 4 staat volgens de drie bookmakers ook vast. AZ zal volgens alle drie de bookmakers net buiten de top 3 gaan vallen.

3. Feyenoord

Op plek 3 staat voor alle bookmakers Feyenoord, ze zijn er alleen niet alle drie even zeker van. Met een quotering van 8.00 is Circus het meest zeker van zijn zaak terwijl Betcity met een quotering van 12.00 de kans op een derde plek voor Feyenoord onwaarschijnlijker lijkt te vinden.

2. PSV

Ook op plek 2 zijn de bookmakers het met elkaar eens. PSV gaat deze plek claimen. Met een quotering van 3.05 is TOTO hier het meest zeker van. Betcity is er met een quotering van 4.50 wat minder zeker van.

1. Ajax

Op de eerste plek voorspellen alle bookmakers winst voor Ajax. Betcity is er met een quotering van 1.25 het meest zeker van maar het verschil met hekkensluiter TOTO is maar klein. TOTO hanteert een quotering van 1.35 en is dus ook vrij zeker van deze uitslag.

Zelf quoteringen vergelijken

Als je zelf quoteringen wilt vergelijken is een overzicht van de beste legale bookmakers wel zo handig. Illegale bookmakers bieden je namelijk graag hoge quoteringen om je te lokken om bij hun te wedden. Dit geeft een vertekend beeld van de daadwerkelijke winkansen en is daarom verstandig om over te slaan als je realistische winstvoorspellingen wilt doen.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog