Logo Voetbalblog
“Mijn eerste jaar was in één woord dramatisch”
© Pro Shots

mei 2016 • Voetbalnieuws

“Mijn eerste jaar was in één woord dramatisch”

“Mijn eerste jaar was in één woord dramatisch”, aldus de 21-jarige aanvaller in gesprek met Voetbal International. “Het lag aan mezelf. Ik heb het in het begin onbewust wat onderschat.”

“De Kuip, het publiek, de magie van een topclub, de vele meningen… Als je uit de jeugd van Feyenoord komt, groei je ermee op en werk je richting die Kuip. Dit seizoen heb ik goede stappen gezet”, vindt Basacikoglu.

“Dat ik Eljero Elia en Dirk Kuyt voor me heb, is in die zin balen voor mij. Het zorgt voor een dubbel gevoel. Ik leer veel van ze, maar ze spelen ook op mijn positie. Het is ook weer geen schande die spelers voor je te hebben”, aldus de vleugelaanvaller.

De winst van de KNVB Beker is het hoogtepunt van dit seizoen. “Mijn eerste prijs. En dat op 21-jarige leeftijd”, vertelt de trotse Basacikoglu. Sommige spelers zijn 27, 28 en ook voor hen was het de eerste prijs.”

“Dat het Feyenoord-publiek zo lang had gewacht op een prijs, merkte je aan alles. Het regende op de Coolsingel, maar het was er toch zo vol. Kun je nagaan hoeveel mensen er waren geweest als het zonnetje had geschenen. Ik denk dat heel Rotterdam was uitgelopen”, besluit de aanvaller.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog