Logo Voetbalblog
‘FC Twente stelt ex-bestuurders aansprakelijk’
© Pro Shots

februari 2016 • Voetbalnieuws

‘FC Twente stelt ex-bestuurders aansprakelijk’

De Twentse club zit financieel aan de afgrond en dat is de schuld van ex-bestuurders Aldo van der Laan en Joop Munsterman. De kans is dus ook aanwezig dat FC Twente de ex-voorzitters besluit aan te pakken.

Tegenover¬†De Telegraaf laat Serge Rossmeisl, de directeur van de FBO, weten dat er in ‘algemene zin’ met de Twentenaren is gesproken. Daarnaast is er wederzijdse informatie ingewonnen over het aansprakelijk stellen van Munsterman en Van der Laan.

“Mocht FC Twente daartoe besluiten, zou dat uniek zijn”, zegt Rossmeisl. “Het is in het Nederlandse voetbal nog nooit voorgekomen dat een club ex-bestuurders aansprakelijk stelt voor wanbeleid. Ik geloof wel dat FC Twente in zo’n geval veel kans zou hebben op een succesvolle afloop in de juridische strijd.”

“Je vraagt je af wanneer een bestuurder dan wel aansprakelijk gesteld kan worden voor het gevoerde beleid, als het in dit geval niet zou kunnen”, gaat de directeur verder. “Het zou ook een belangrijk signaal zijn naar andere bestuurders, dat dit niet is wat we willen in onze branche. De verantwoordelijkheden horen de consequenties te aanvaarden.”

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog