Logo Voetbalblog
Grens gekraakt: “Het is te gek voor woorden”
© YouTube

november 2015 • Voetbalnieuws

Grens gekraakt: “Het is te gek voor woorden”

De assistent-arbiter zag immers over het hoofd dat Amin Younes de bal buiten de achterlijn beroerde, terwijl hij recht op de gebeurtenis keek. Davy Klaassen schoot luttele seconden later de gelijkmaker binnen.

“Het is te gek voor woorden”, briest oud-scheidsrechter Dick Jol in De Telegraaf. “Was er sprake van spanning? Dan moet je niet langs de lijn gaan staan. Het moet niet uitmaken of je voor 1000 of 100.000 man moet vlaggen. Het trieste is dat dit soort incidenten niet op een man zijn af te wenden. Je vormt een team. En als er een van de vier een fout maakt, ga je met zijn vieren naar de Filistijnen.”

De voormalig arbiter pleit dan ook voor een videoscheidsrechter: “Dan kun je meteen daarna een ‘call’ doen en zal de videoscheidsrechter binnen een paar seconden doorgeven dat de bal over de lijn was.”

Er was overigens meer kritiek op het arbitrale kwartet: zo vonden beide coaches dat Bas Nijhuis zeker een keer een rode kaart had moeten trekken en waren veel mensen van mening dat hij te veel liet doorspelen.

 

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog