Logo Voetbalblog
Hoe staat het met de trainers van de topclubs in de Eredivisie

januari 2022 • Voetbalnieuws

Hoe staat het met de trainers van de topclubs in de Eredivisie

De Eredivisie is aan de tweede seizoenshelft begonnen en langzaamaan kruipen de topclubs Ajax, PSV en Feyenoord dus ook richting het einde van het seizoen. Voor de topclubs wordt het dan ook weer spannend wat er met de trainers gaat gebeuren, blijven ze, of gaan ze weg?

Bij Ajax staat nog altijd Erik ten Hag aan het roer, bij PSV zwaait Roger Schmidt de scepter en Feyenoord heeft sinds dit seizoen Arne Slot als trainer voor de groep staan. Hoe presteren deze trainers zowel dit seizoen als de afgelopen seizoen en hoe staan ze ervoor bij hun club. Moeten de trainers of misschien wel de club zich zorgen maken, of zit er nog een jarenlange samenwerking in?

De titelstrijd zal zeker een rol spelen in de toekomst van de trainers van de topclubs. Met promotiecodes kan er ingezet worden op de kansen van de top drie van Nederland, met Ajax als favoriet voor de titel. Koploper PSV kan echter zeker niet afgeschreven worden en ook Feyenoord zit nog op het vinkentouw.

Erik ten Hag – Ajax

Vier jaar geleden begon Erik ten Hag aan zijn klus als trainer van Ajax. Sindsdien heeft de Amsterdamse club enkele fantastische resultaten neergezet, zowel in de Eredivisie als in Europa.

Het eerste halfjaar moest Ten Hag nog toezien hoe PSV kampioen werd, maar in het eerste volledige seizoen pakte hij de dubbel met Ajax en stond hij ook nog op het randje van de finale van de Champions League. Een ongekende luxe voor de Amsterdamse club, die eindelijk weer meetelde in Europa.

In de seizoenen die volgden liet Ajax nog enkele goede wedstrijden zien maar werd de achtste finale van de Champions League niet meer gehaald. Tot dit seizoen, want met 18 punten uit zes duels wist Ajax zich overtuigend te plaatsen voor de volgende ronde, waar Benfica wacht.

Ten Hag is sinds zijn aanstelling de beste trainer die Ajax ooit heeft gehad, wat betreft punten in elk geval. Alleen écht Europees succes mist eigenlijk nog. De vraag is of Ten Hag na dit seizoen nog aanblijft in Amsterdam. Een topclub in het buitenland lonkt, al ziet Ten Hag nog genoeg uitdagingen in Amsterdam.

Roger Schmidt – PSV

Naar verluidt staat de trainer van de Eindhovenaren op het punt zijn contract te verlengen. Er bestaat genoeg twijfel over de werkwijze van Schmidt in Eindhoven, maar dit seizoen liegen zijn prestaties er niet om.

PSV is tot aan het duel met Ajax koploper i de competitie en is nog actief in de Conference league, waar de club één van de topfavorieten is. Kritiek punt is dat PSV zich eigenlijk in de Champions League had moeten laten zien. Twee degradaties is Europa volgde, maar PSV is nog altijd actief.

Gaat het Schmidt dit jaar lukken om PSV kampioen te maken, dan zal hij volgend jaar zeker de kans krijgen om de club in de Champions League te leiden. Toch lijkt het het erop dat ze in Eindhoven zo tevreden zijn dat Schmidt sowieso blijft, of ze nou kampioen worden of niet.

Arne Slot – Feyenoord

Er werd niet zo heel veel verwacht van Feyenoord dit seizoen. Ondanks dat de nieuwe trainer Arne Slot aan het roer kwam gaven de financiële mogelijkheden van de club weinig reden tot optimisme.

Toch kreeg Slot het al direct aardig op de rit in Rotterdam en stond Feyenoord halverwege de competitie knap in het kielzog van Ajax en PSV.

De achterstand is ondertussen iets opgelopen, maar dat is niet meer dan verwacht. Feyenoord lijkt voorlopig de duidelijke nummer drie, wat volgend jaar opnieuw Europees voetbal zal betekenen. Daarmee zit Arne Slot voorlopig goed in Rotterdam. De club hoeft ook niet bang te zijn dat Slot gaat lopen, want ook de trainer zelf is tevreden bij zijn huidige club.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog