Logo Voetbalblog
Ja, echt: deze 6 vergeten spelers kwamen ooit uit voor Oranje
© Pro Shots

februari 2021 • Voetbalnieuws

Ja, echt: deze 6 vergeten spelers kwamen ooit uit voor Oranje

Het Nederlands elftal heeft een rijke historie van sterspelers, maar er zijn ook internationals voor wie die vlieger bepaald niet opgaat. Herinner jij je deze 6 vergeten Oranje-internationals nog?

Nicky Hofs

Marco van Basten haalde dit Vitesse-icoon in 2005 bij Oranje. Hij maakte zijn debuut in de gewonnen oefeninterland tegen Ecuador, maar dat was tevens zijn laatste optreden in het Nederlands elftal. Er werd geen beroep meer gedaan op de middenvelder.

Ja, echt: deze 6 vergeten spelers kwamen ooit uit voor Oranje

© Pro Shots

Otman Bakkal

De oud-PSV’er staat eerder bekend als één van de slachtoffers van Luis Suarez dan zijn voetbalkwaliteiten. Het enige Oranje-optreden van Bakkal was treurig, want Bert van Marwijk liet hem in 2009 maar zes seconden meedoen. Betrouwbare bookmakers hebben een gok op een nieuwe Oranje-kans voor Bakkal nooit meer aangeraden.

Ola John

Het jongere broertje van Colins John (tevens ex-international) kende een topperiode bij FC Twente en debuteerde in 2013 voor Oranje. Louis van Gaal bracht hem samen met Daley Blind in het veld, voor wie het ook zijn eerste interland was. Maar waar Blind nog steeds vaste waarde is, raakte John na een zwerftocht in het buitenland snel uit beeld.

Ola John in het Nederlands elftal

© Pro Shots

Dwight Tiendalli

Tiendalli kende zijn topperiode bij FC Twente, en werd door Louis van Gaal in 2013 bij Oranje gehaald. Op oefencampagne in Azië mocht hij debuteren tegen Indonesië. Het was tevens zijn laatste optreden in Oranje.

Roy Beerens

De oud-aanvaller van PSV en AZ mocht opdraven toen Bert van Marwijk zijn basisspelers rust gunde in een oefenwedstrijd na het WK 2010. Hij werd daarna nog een paar keer opgeroepen, maar speelde niet meer dan één interland.

Ugur Yildirim

Het verhaal van Ugur Yildirim is bijzonder. De aanvaller kende een uitstekende periode bij sc Heerenveen, en dat leverde hem in 2005 een debuut bij Oranje op – wederom onder Van Basten. Na een transfer naar Turkije raakte Yildirim in de vergetelheid, om uiteindelijk bij een Apeldoornse amateurclub te eindigen. Hij kende één succesje: hij won het WK Vrije Trappen van Zinedine Zidane. Zijn naam is nooit meer teruggekeerd bij 888 sportweddenschappen.

Ugur Yilidirim

© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog