Logo Voetbalblog
Jupiler stopt als naamgever Eerste Divisie
© Pro Shots

september 2017 • Voetbalnieuws

Jupiler stopt als naamgever Eerste Divisie

“Het aflopende contract wordt niet verlengd”, legt Marco Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, uit aan Voetbal International. “We zagen dit wel een beetje aankomen, eerlijk gezegd.”

“We zijn langere tijd in gesprek geweest. Eigenlijk zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat het goed is om verder te kijken na een mooie periode van samenwerking.”

Boele, die met meerdere geïnteresseerde partijen in gesprek is, sluit niet uit dat de naam van de competitie zelfs dit seizoen al verandert: “Stel dat we een partner vinden die eerder in wil stappen, dan valt daar met Jupiler over te praten.”

Jupiler verbond zich in 2006 als hoofdsponsor aan de competitie. Eerder ging de competitie door het leven als Toto Divisie en Gouden Gids Divisie.

Volgens Boele kunnen ook meerdere bedrijven Jupiler opvolgen. “Misschien vullen we het nu op een andere manier in. Het is niet ondenkbaar dat we met meerdere partners in zee gaan, het hoeft niet één sponsor te zijn.”

“Veel zal ook afhangen van wat een mogelijke nieuwe sponsor zelf wil. Tegenwoordig is het echt meer dan een bordje ophangen en een naampje voor de competitienaam te plakken. Het is breder en groter, landelijk en lokaal interessant en de maatschappelijke component is belangrijk”, besluit Boele.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog