Logo Voetbalblog
Klaassen woest op KNVB: “Schandalige beslissing”
© Pro Shots

december 2015 • Voetbalnieuws

Klaassen woest op KNVB: “Schandalige beslissing”

Het was het vreemde gevolg van een straf voor antisemetische spreekkoren bij de vorige editie van FC Utrecht – Ajax. De Bunnikside van het stadion moest leeg blijven, maar uit angst dat de harde kern zich zou verspreiden door het stadion werd besloten Amsterdamse fans maar buiten de deur te houden.

Een belachelijk idee, vond ook Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. “Dat is natuurlijk niet de reden dat we hier verliezen, dat bedoel ik ook helemaal niet. Maar het is gewoon een belachelijke beslissing”, foeterde hij na afloop van de uitnederlaag bij Utrecht. “Echt schandalig dat Utrecht en de KNVB het zo regelen.”

De middenvelder onderschat het belang van de supporters niet, vervolgde hij: “Wij hadden onze fans hard kunnen gebruiken. Het is voor ons vervelend, maar voor de supporters nog veel vervelender. Die gaan altijd trouw mee en worden nu gestraft voor iets waar ze niets aan kunnen doen.”

Veel hadden de Utrecht-fans overigens niet geleerd van de straf: het trieste ‘Hamas hamas’ was duidelijk hoorbaar tijdens de wedstrijd.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog