Logo Voetbalblog
Ook Koeman geeft Frank de Boer trap na: “Extra pijnlijk om te zien”
© Pro Shots

september 2021 • Voetbalnieuws

Ook Koeman geeft Frank de Boer trap na: “Extra pijnlijk om te zien”

Nog voordat Louis van Gaal zijn eerste interland met het Nederlands elftal überhaupt had afgewerkt, moest hij de veren al volop uit zijn kont trekken. ‘Duidelijkheid’, was het toverwoord bij de spelers, Louis geeft ons zoveel duidelijkheid. Het werd niet met zoveel woorden gezegd door de spelers, maar onder De Boer was het kennelijk een ongeregeld zootje. Met wat goede gesprekken met elke speler heeft Van Gaal dat blijkbaar in één keer rechtgezet. Klinkt een beetje alsof we het over een onhandelbare VMBO-klas hebben, maar goed, er valt niet te ontkennen dat de magie terug is bij Oranje. Dan vergeten we voor het gemak die belabberde wedstrijd tegen Noorwegen even.

In gesprek met de NOS kan ook oud-bondscoach Ronald Koeman het niet laten even terug te komen op het mislukte EK en de nieuwe situatie. Hoe kan het verschil nou zo groot zijn, vraagt meesterinterviewer Joep Schreuder zich af. “Het gaat niet om mij en Van Gaal”, begint Koeman zijn relaas, om vervolgens toch een beetje aan de poten van oud-bondscoach De Boer te zagen. “Wat zagen tijdens het EK is extra pijnlijk, als je het vergelijkt met wat je nu ziet. Ik denk dat iedereen duidelijkheid (hé, daar is die weer, red.) nodig heeft binnen het team. De spelers wisten onder mijn periode welke kant we opgingen.” Dan begint de huidige Barca-trainer een verhaal over meningen en argumenten van spelers, waarmee hij omslachtig suggereert dat De Boer daar niet goed mee om wist te gaan.

Koeman is wel zo aardig om de schuld niet volledig bij Frank te leggen: “Uiteindelijk is het een slecht EK geweest door de spelers.”

Koeman was tijdens EK al kritisch op Oranje

Hoe het ook zij, we vermoeden dat er de afgelopen periode een en ander door het huis is gevlogen bij de familie De Boer. Overigens was Koeman al kritisch tijdens het EK, toen half Nederland nog in hosanna-stemming verkeerde. “Het verbaast me dat iedereen zo positief is”, zei hij destijds tegen de NOS, na de wedstrijd tegen Oekraïne. “Ik heb dat niet zo positief gezien… Ik vond de tweede helft goed, maar het is maar 3-2. En Oekraïne is nou niet een land dat heel ver gaat komen.”

Andriy Chevhenko en consorten kwamen uiteindelijk één ronde verder dan het Nederlands elftal, maar dat terzijde.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog