Logo Voetbalblog
Ren je rot: dit zijn de snelste spelers in FIFA 23
© EA Sports

december 2022 • Voetbalnieuws

Ren je rot: dit zijn de snelste spelers in FIFA 23

Jonathan Biabiany, Mathis Bolly, Ahmed Musa. Deze namen hebben een cultstatus in FIFA. Met hun uitzonderlijke snelheid waren het voetballers die elke FIFA-speler graag in zijn team had. In FIFA 23 zijn er ook weer de nodige snelheidsduivels. Dit zijn de snelste spelers van FIFA 23 op een rij!

Kylian Mbappé – 97 snelheid

player to have in FIFA 23 is PSG-ster Kylian Mbappé. Niet alleen is hij de snelste speler van het spel, maar daarnaast is hij ook nog eens (samen met Kevin De Bruyne, Lionel Messi, Robert Lewandowski en Karim Benzema) de beste speler van FIFA. Hij is namelijk 91 algemeen en heeft een sprintsnelheid van 97!

Kylian Mbappë is de snelste speler in FIFA 23
© FIFA

Jeremiah St. Juste – 96 snelheid

Wat? De nummer twee in de lijst is een Nederlander? Jazeker! Jeremiah St. Juste komt niet eens in aanmerking voor het Nederlands elftal, maar is wel de snelste verdediger uit FIFA 23. In 2021, toen nog in dienst van Mainz 05, haalde hij tegen Union Berlin een sprintsnelheid van 36,6 kilometer per uur en hij werd daarmee de snelste speler ooit gemeten in de Bundesliga. En ook EA is dat dus niet ontgaan.

Jeremiah St. Juste is de snelste verdediger én de snelste Nederlander in FIFA 23
© FIFA

Sirlord Conteh – 96 snelheid

Tsja Feyenoorders, dat is even slikken. Jullie hebben namelijk de verkeerde Conteh naar Rotterdam gehaald. Niet Feyenoorder Christian Conteh staat in deze lijst, maar zijn drie jaar oudere broer Sirlord Conteh. Hij speelt als aanvaller in de 2. Bundesliga bij Paderborn.

Adama Traoré – 96 snelheid

Wie weleens naar een wedstrijd van Wolverhampton Wanderers kijkt, weet precies waarom Adama Traoré van FIFA zo’n hoge snelheidsrating heeft gekregen. Traoré is bloedje snel, beresterk, maar ook vaak wat onstuimig aan de bal. Met een algemene beoordeling van 78 en een sprintsnelheid van 96 is dit absoluut een aanrader voor je FIFA-team.

Adama Traoré is een van de snelste spelers in FIFA 23
© FIFA

Gerrit Holtmann – 95 snelheid

Gerrit Holtmann is geboren in het Duitse Bremen, maar heeft de Filipijnse nationaliteit. Zijn Aziatische roots zorgen ervoor dat hij godsgruwelijk snel is. Holtmann is buitenspeler bij VfL Bochum in de Bundesliga en heeft naast zijn 95 sprintsnelheid ook een algemene beoordeling van 74.

Sheraldo Becker – 95 snelheid

En ja hoor, nog een Nederlander. Hoewel Sheraldo Becker uitkomt voor Suriname, heeft hij ook een Nederlands paspoort en is hij geboren in Amsterdam. Becker is bezig aan een uitstekend seizoen in de Bundesliga bij Union Berlin en dat heeft hij grotendeels aan zijn enorme snelheid te danken.

Daniel James – 95 snelheid

In 2019 nam Manchester United Daniel James over voor 18 miljoen euro van Swansea City. Al snel imponeerde hij bij United door zijn enorme snelheid. De rest van zijn voetbalkwaliteiten bleek later nog wat te wensen over te laten, maar voor FIFA is het een hele fijne speler.

Daniel James, een van de snelste spelers in FIFA 23
© FIFA 23

Vinícius Júnior – 95 snelheid

We sluiten deze lijst af met nog één topspeler met een uitzonderlijke snelheid. Real Madrid-speler Vinícius Júnior is met zijn 86 algemeen wel iets minder dan Kylian Mbappé, maar zijn sprintsnelheid van 95 mag er ook zeker zijn. Mbappé en Vinícius op de flanken is een garantie voor scherpe counters.

Lijst met de snelste spelers in FIFA 23
© Sofifa

Spelers met 94 en 93 snelheid

Uiteraard zijn ook spelers met nét iets minder snelheid nog altijd erg fijn om in je team te hebben. Zo hebben Erling Haaland, Theo Hernández, Kyle Walker, Inaki Williams, Sebastián Villa, Ismaïla Sarr, Frank Acheampong, Bright Osayi-Samuel, Igor Madinha, Kevin Schade, Alex Bangura, Przemyslaw Placheta, Ruan en Marvin Ajani 94 sprintsnelheid.

Achraf Hakimi, Alphonso Davies, Victor Osimhen, Ousmane Dembélé, Adryan Zonta, Hrving Lozano, Jeremie Frimpong, Alexander Bah, Zaidu Sanusi, Noah Okafor, Kamaldeen Sulemana, Loïs Openda, George-Kévin Nkoudou, Falaye Sacko, Yorbe Vertessen, Milan van Ewijk, Um Won Sang, Damian Kadzior, Patric Pfeiffer, Marnon Busch, Alexandro Bernabei, Manuel Palacios, Ademilson, Aiyegun Tosin, Bryan Lasme, Cristi Barbut, Joseph Ceesay, Dennis Jastrzembski, Christian Conteh en Yaya Dukuly hebben 93 snelheid.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog