Logo Voetbalblog
Spelers van eredvisieclubs bereiden zich voor op nieuw seizoen
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

Spelers van eredvisieclubs bereiden zich voor op nieuw seizoen

De spelers van de eredivisieclubs kwamen weer aan met hun sportieve auto’s, vaak voorzien van een mooi setje nieuwe autobanden en met een zonnetje op hun bol. De spelers hebben vaak een auto van hun club, waar grote sponsordeals zijn afgesproken met bijvoorbeeld Mercedes, Opel of Volkswagen.

Bij Ajax en PSV rijden de spelers in de nieuwste Meredessen. Het wagenpark van beide clubs bestaat uit een grote diversiteit aan auto’s van het Duitse merk. Alleen de echte jonkies hebben nog geen eigen wagen, maar spelers van 19 á 20 jaar rijden al in de dikste auto’s van hun club. Bij Feyenoord komen de spelers nog altijd in Opel, jarenlang de hoofdsponsor van de club uit Rotterdam.

Veel spelers rijden privé echter met een heel andere auto rond dan de verplichte clubauto. Bekendste voorbeeld van het afgelopen jaar is waarschijnlijk Jürgen Locadia, die ergens in februari zijn gouden (!) Porsche aan de wereld toonde.

Ajacied Kenny Tete staat ook wel bekend als een scheurmonster. Hij rijdt een Mercedes CLA 45, niet misselijk voor zo’n jonge speler die net komt kijken bij de grote jongens. Het geluid dat zijn wagen maakt bij het wegrijden van een training verraadt de kracht die zijn wagen in zich heeft. Hij houdt zich echter wel ‘gewoon’ aan de regels met zijn wagen van de club, die een deal met Mercedes hebben.

Dennis Bergkamp schijnt het bij de Ajacieden echter niet zo nauw te nemen met de regels. Hij heeft jarenlang in een grote Range Rover rondgereden, niet bepaald de clubs voorkeur. Dat werd hem ook niet in dank afgenomen.

 

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog