Logo Voetbalblog
Vergeten helden: 5 voetbalsterren uit de Eredivisie die we allemaal zijn vergeten
Arthur Numan

maart 2023 • Voetbalnieuws

Vergeten helden: 5 voetbalsterren uit de Eredivisie die we allemaal zijn vergeten

De Eredivisie is al jaren een broedplaats voor toptalenten. Spelers als Johan Cruijff, Marco van Basten en Dennis Bergkamp hebben allemaal hun carrière in de Eredivisie gestart en later furore gemaakt op het internationale toneel. Maar naast deze beroemde namen zijn er ook tal van andere spelers die in de Eredivisie speelden die in de vergetelheid zijn geraakt. Hieronder 5 vergeten voetbalsterren uit de Eredivisie.

1. Regi Blinker

Regi Blinker was een linksbuiten die in de jaren ’90 speelde voor Feyenoord en het Nederlands elftal. Hij was een snelle en behendige speler die bekendstond om zijn voorzetten. Blinker won twee keer de Eredivisie en één keer de UEFA Cup met Feyenoord.

Vergeten voetballer: Regi Blinker
© Pro Shots

2. John Bosman

John Bosman was een spits die in de jaren ’80 en ’90 speelde voor onder andere Ajax, PSV en FC Twente. Hij stond bekend om zijn goede techniek en doelgerichtheid. Bosman werd twee keer kampioen van Nederland en won één keer de KNVB Beker.

Vergeten voetballer: John Bosman
© Pro Shots

3. Gerald Vanenburg

Gerald Vanenburg was een middenvelder die in de jaren ’80 en ’90 speelde voor Ajax, PSV en het Nederlands elftal. Hij was een technisch begaafde speler die bekend stond om zijn dribbels en passes, en werd zelfs vergeleken met Johan Cruijff. Vanenburg won drie keer de Eredivisie en één keer de Europa Cup I met Ajax.

Vergeten voetballer: Gerald Vanenburg
© Pro Shots

4. Arthur Numan

Arthur Numan was een linksback die in de jaren ’90 speelde voor onder andere PSV en het Nederlands elftal. Hij was een sterke en snelle verdediger die ook aanvallend zijn steentje bijdroeg. Numan won vijf keer de Eredivisie, één keer de KNVB Beker en één keer de Johan Cruijff Schaal met PSV.

Vergeten voetballer: Arthur Numan
© Pro Shots

5. Frank Verlaat

Frank Verlaat was een Nederlandse verdediger die in de jaren ’80 en ’90 speelde voor Ajax. Hij was een solide en betrouwbare verdediger die bekendstond om zijn harde werk en toewijding aan het team. Verlaat won in totaal vier Eredivisie-titels en drie KNVB-Bekers met Ajax. Hij speelde ook zes keer voor het Nederlands elftal.

Vergeten voetballer: Frank Verlaat
© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog